İzmir'de üniversite öğrencisinin öldürülmesi

İzmir'de üniversite öğrencisinin öldürülmesi

Zülal Tütüncü'nün öldürülmesi, öğrencisi olduğu Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi önünde protesto edildi

İZMİR (AA) - İzmir'in Bornova ilçesinde üniversite öğrencisi Zülal Tütüncü'nün öldürülmesiyle ilgili öğrencisi olduğu Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi önünde protesto gösterisi düzenlendi.

Aralarında okul arkadaşları ve akademisyenlerin de bulunduğu grup, Zülal Tütüncü'nün resmini taşıyarak "Sessiz kalmıyoruz", "Düşlerindeki maviliği yaşatacağız" yazılı dövizler taşıdı, slogan attı.

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şerife Yalçınkaya, yaptığı açıklamada, bu yıl kayıtlara geçen kadın cinayeti sayısının 295 olduğunu, bunun büyük bir toplumsal sorun haline geldiğini ifade etti.

Yalçınkaya, "Kadına şiddetin hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Bu nedenle kadına yönelik şiddetle mücadelede uluslararası sözleşmelerin ve bunlarla örtüşen ulusal yasaların hayata geçirilmesi çok önemlidir." dedi.

Öğrencilerden Ezgi Yavuz, kadına yönelik şiddet ve cinayetlere karşı cezaların yetersiz olduğunu savunarak, bu konuda toplumun tüm kesimlerinin duyarlı olması gerektiğini ifade etti.

Bornova ilçesinde dün polisi arayan Günhan Ö. (26), kız arkadaşı Zülal Tütüncü'yü (21) öldürdüğünü ihbar etmiş, eve giden polis ekipleri üniversite öğrencisinin cesedini bulmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :