İzmir'de su dolu çukura düşen iki çocuğun ölmesi

İzmir'de su dolu çukura düşen iki çocuğun ölmesi

Karabağlar ilçesinde, inşaat alanında yağmur suyuyla dolan çukura düşen 5 ve 8 yaşlarındaki iki kardeşin ölümüne ilişkin İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı- İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı:- "Kusuru tespit edilen şirketin 2 yetkilisi, kepçe o

İZMİR (AA) - İzmir'in Karabağlar ilçesinde, inşaat alanındaki su dolu çukura düşerek boğulan 5 ve 8 yaşlarındaki iki kardeşin ölümüne ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında 4 kişi gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, olaya ilişkin soruşturma başlatıldığı, olay mahallinde yapılan bilirkişi incelemesi ve olay yeri inceleme ekibinin araştırmasına göre, İller Bankasının açmış olduğu ihaleyi alan firmanın kazı işini taşeron bir firmaya devrettiği, bu firma tarafından kazı bölgesinde iş güvenliği ile ilgili yeterli önlem alınmadığının tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada, "Bilirkişi raporuna göre, kusuru tespit edilen şirketin 2 yetkilisi, kepçe operatörü ve inşaatın bekçisi olmak üzere 4 kişi gözaltına alınmıştır. Soruşturmaya devam edilmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Karabağlar ilçesi Uzundere semtinde aileleriyle çadırda yaşayan Ali (5) ve ağabeyi Yusuf Tencirlioğlu (8), kentsel dönüşüm projesi kapsamında inşaat çalışmasının devam ettiği alana girmiş, çamur nedeniyle kayganlaşan zeminde dolaşan çocuklar, yağmur suyuyla dolan yaklaşık iki metre derinliğindeki çukura düşmüş, sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılan iki kardeş hayatını kaybetmişti.

Tencirlioğlu ailesinin hurdacılık işi ile uğraştıkları ve 3 ay önce Kahramanmaraş'tan İzmir'e gelerek olayın meydana geldiği inşaat alanına 200 metre mesafede çadırda yaşadıkları öğrenilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :