İzmir'de sela okuyan müezzini darbeden sanığa suç duyurusu

İzmir'de sela okuyan müezzini darbeden sanığa suç duyurusu

FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu gece sela okuyan Narlıdere Kutlu Yalvaç Camisi müezzininin darbedilmesine ilişkin açılan davanın tutuksuz sanığı ve onun bir yakını hakkında, "Zincirleme olarak nitelikli hakaret ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs

İZMİR (AA) - İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi sela okuyan Narlıdere Kutlu Yalvaç Camisi müezzininin darbedilmesine ilişkin açılan davanın tutuksuz sanığı Pınar D. ve onun yakını hakkında, "Zincirleme olarak nitelikli hakaret ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Avukat Nurullah Karadaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesinde 28 Şubat'ta görülen duruşmanın ardından İzmir Adliyesi önünde yapacakları basın açıklaması öncesi davanın sanığı Pınar D. ve onun bir yakını tarafından, Narlıdere Kutlu Yalvaç Camisi müezzini Mehmet Kuzgun ve avukatı Zeki Arıtürk ile 15 Temmuz gazilerinden Arif Hikmet İlke'ye hakaret edildiğini ileri sürdü.

Şüphelilerin Kuzgun'dan özür de dilemediğini dile getiren Karadaş, bu saldırıya ilişkin suç duyurusunda bulunduklarını ifade etti.

Konuyu şahsi bir mesele olarak değerlendirmediklerini vurgulayan Karadaş, Buradaki sorun 81 ilimizdeki müezzinlerimiz ve hocalarımıza yapılan müdahaledir. Bu noktada tavrımız açık ve net bir şekilde devam edecektir. Şikayetimizi yaptık. Aynı şekilde davanın da takipçisi olacağız. Kesinlikle darbeci ve vesayetçilere bu noktada müsamaha göstermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Avukat Arıtürk ise 15 Temmuz'da müezzini darbedenlerin adliye önünde de bu saldırgan tutumlarını devam ettirdiklerini söyledi.

İşin peşini bırakmayacaklarını belirten Arıtürk, "Bize yaptıkları hakaret, tehdit ve saldırıyla ilgili şikayetçi olduk. Konuyla ilgili mağduriyetimiz var." dedi.

İlke ise Kuzgun'a destek amacıyla İzmir Adliyesine geldiğini ifade ederek, "Duruşmanın ardından planlı bir şekilde saldırıya uğradık. Balat ve Karagümrük'te kilise ve çanların içerisinde büyüdüm. Tarikat ve cemaatlerin yoğun olduğu bölgede o terbiyeyle yetiştim ama hiçbir kilise çanından rahatsız olup da papaza hakaret ve saldırıda bulunmadım." şeklinde konuştu.

Karadaş, açıklamanın ardından Pınar D. ve onun bir yakını hakkında, "Zincirleme olarak nitelikli hakaret ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs etmek" suçlamasıyla savcılığa şikayet başvurusunda bulundu.

Öte yandan Karadaş, Pınar D'nin yakını olduğu belirtilen kişinin kimlik bilgilerinin tespitini de talep etti.

- Olay

Narlıdere Kutlu Yalvaç Camisi'nin müezzini Mehmet Kuzgun'un, 15 Temmuz gecesi sela okuması üzerine camiye gelen bazı kişilerce tartaklanması ve giriş kapısının camlarının kırılması anları, güvenlik kamerasına yansımıştı.

Kutlu'nun şikayeti sonrası başlatılan incelemede olayı gerçekleştirdiği belirlenen Adil C. ve Pınar D. gözaltına alınmış, İlknur C.F'nin ise yurt dışında ikamet ettiği ve ülkeden ayrıldığı belirlenmişti.

İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesinde 28 Şubat'ta görülen duruşma sonrası, adliye önünde basın açıklaması yapılacağı sırada bazı sanık yakınları, müezzin Kuzgun ve avukatlarına saldırı girişiminde bulunmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :