İzmir'de sela okunmasına engel olunduğu iddiası

İzmir'de sela okunmasına engel olunduğu iddiası

Sela okumaya çıkan müezzine sözlü saldırıda bulunduğu iddiasıyla ifadesi alınan CHP Beydağ İlçe Başkanı Yılmazlar:"Nasıl olur da selayı okutmaz. Bunu düşünmek, suç duyurusunda bulunmak aklıselim bir iş değildir"

İZMİR (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu gece, Beydağ ilçesinde sela okumaya çıkan müezzine sözlü saldırıda bulunduğu iddiasıyla ifadesi alınan CHP Beydağ İlçe Başkanı Feridun Yılmazlar, "Nasıl olur da selayı okutmaz. Bunu düşünmek, suç duyurusunda bulunmak aklıselim bir iş değildir." dedi.

15 Temmuz gecesi FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in talimatıyla okunan selayı engellemeye karıştıkları iddiasıyla aralarında Yılmazlar'ın da bulunduğu 6 kişi ifadeye çağrılmış, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, Beydağ CHP'li Belediye Başkanı Vasfi Şentürk Yılmalar'ı ziyaret etti.

Açıklama yapan Feridun Yılmazlar, olay gecesi olayı yatıştırmak isterken durumun partisine üye 5 kişiye mal edildiğini öne sürdü.

Mustafa Kemal Atatürk'ün TBMM'yi dualarla açtığını hatırlatan Yılmazlar, "Böyle bir demokrasi anlayışı nasıl olur da selayı okutmaz. Bunu düşünmek, suç duyurusunda bulunmak aklıselim bir iş değildir. Memlekete hala vatanını seven ve ülkesini seven hakimleri olması nedeniyle bugün buradayız. CHP olarak biz darbelerde çok yara almış bir partiyiz. Biz bundan hiçbir fayda sağlamadık. Bugün bir düğünde cenazede yine hep birlikte olacağız. Bizi yalnız bırakmadıkları için Aziz Kocaoğlu'na ve Alaattin Yüksel'e teşekkür ederiz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ise demokrasiye inandıklarını ve sonuna kadar sahip çıktıklarını ifade etti.

Her zaman devletin ve milletin yanında olduklarını aktaran Aziz Kocaoğlu, şunları kaydetti:

"Biz ülkemizin bağımsızlığı için ve ülkenin Atatürk ilkelerinden laik Cumhuriyetten de ödün verilmemesinden yanayız. Bu yolda dayanışma içerisinde olmamamız gerekmektedir. Bu günler manipülasyonlara, dedikodulara, kışkırtmalara açık günlerdir. Bugünlerde insanlarımız kışkırtılabilir, mutlaka soğukkanlı davranmak gerekir. Bir müddette sosyal medya ortamından uzak durmak gerekir. Siz ne amaçla yazarsanız yazın, önemli olan sizin anlatmanız değil. Karşı tarafın bundan ne anlam çıkardığıdır. Ülkemizin birliği, beraberliği için çalışmamız ve dik durmamız gerek."

CHP İl Başkanı Yüksel de CHP'nin her zaman demokrasiyi savunduğunu ifade ederek, partisinin darbe girişimlerine karşı olduğunu belirtti.

15 Temmuz gecesi FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in talimatıyla okunan selayı engellemeye karıştıkları iddiasıyla aralarında Yılmazlar'ın da bulunduğu 6 kişinin ifadesi alınarak, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :