İzmir'de Kadir Gecesi

İzmir'de Kadir Gecesi

Konak Meydanı'nda Kadir Gecesi dolayısıyla düzenlenen etkinliğe binlerce İzmirli katıldı- İzmir İl Müftüsü Muslu:- "Kim Kadir Gecesi'ni inanarak sevabını yalnızca Cenabı Hakk'tan bekleyerek ibadetle ihya ederse geçmiş günahları bağışlanır"

İZMİR (AA) - İzmir Müftülüğü Kadir Gecesi dolayısıyla "Seccadeni al Konak Camisi'ne gel" sloganıyla etkinlik düzenlendi.

Valilik ve bazı sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle Konak Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe binlerce kişi katıldı.

İzmirliler iftar saati öncesi meydanı doldururken, il müftülüğü bünyesinde kurulan ilahi korosunun seslendirdiği ilahileri dinledi.

Meydanda bulunan vatandaşlar dağıtılan kumanyayla oruçlarını açtıktan sonra akşam, yatsı ve teravih namazlarını da toplu olarak kıldı.

Programda vatandaşlara günün önemini anlatan İzmir İl Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu, Kadir Gecesi'nin, İslam dininde çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Ülkemizde ve diğer İslam ülkelerinde ramazan ayının 27. gecesinin Kadir Gecesi olarak ihya edildiğini belirten Muslu, "Kuran-ı Kerim'de bu gece ile ilgili müstakil bir sure vardır, Kadir Suresi. Yüce Rabbimiz bu surede mealen şöyle buyuruyor; 'Şüphesiz biz onu yani Kuran-ı Kadir Gecesi'nde indirdik.' Sevgili Peygamber Efendimiz de bu gecenin önemini şöyle ifade ediyor; 'Kim Kadir Gecesini inanarak sevabını yalnızca Cenabı hakk'tan bekleyerek ibadetle ihya ederse geçmiş günahları bağışlanır'." ifadesini kullandı.

Gece, Kur'an-ı Kerim tilaveti, Mevlid-i Şerif ve dua okunması ile sona erdi.

Etkinliğe Vali Erol Ayyıldız, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ve AK Parti İl Başkanı Bülent Delican da katıldı.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :