İzmir'de kadın cinayeti davası

İzmir'de kadın cinayeti davası

Boşandığı eşini kabloyla boğarak öldürdüğü iddia edilen tutuklu sanık Mürşit Sam hakim karşısına çıktı

İZMİR (AA) - İzmir'de boşandığı eşini kabloyla boğarak öldürdüğü iddia edilen tutuklu sanık Mürşit Sam'ın yargılanmasına başlandı.

İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık Mürşit Sam, öldürülen Üsküdar Kulaksız'ın ailesi, taraf avukatları ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Pınar Melli katıldı.

Tutuklu sanık Mürşit Sam, savunmasında anlaşmalı olarak boşandıkları eski eşinin 3 çocuğunun velayetini de aldığını, boşandıktan sonra da aynı evde yaşamaya devam ettiklerini ifade etti.

Sam, maktulenin kendisiyle birlikte yaşamasına rağmen Gülşah isimli arkadaşıyla mesajlaşmalarında Uğur ve Murat S. isimli şahıslarla ilişkilerinden bahsettiğini ve şüpheleri üzerine telefonundaki mesaj kayıtlarını incelediğini söyledi.

Eski eşine, telefonunda mesajları okuduğunu söylediğinde "Sen benim telefonları inceliyorsun, buna hakkın yok, ben senden boşandım" diye çıkıştığını, bu sözler üzerine ağlamaya başladığını aktaran Sam, olayı şöyle anlattı:

"Çocukları uyuttuktan sonra tekrar salona geldim. Eski eşim sürekli telefonuyla ilgileniyordu. Aynı hususu sordum, cevap vermedi. Benim sorularıma cevap vermeyince sinirlendim. Elime geçirdiğim kabloyu boğazına taktım. Biraz sıktıktan sonra kabloyu ve telefondaki mesajları ve Murat isimli şahısla olan ilişkisini sordum. Maktule ilişkisinin devam ettiğini kendisine karışamayacağını söyledi, küfür etti. Yüzümü tırmaladı. Küfür üzerine kendimi kaybetmişim. Bir süre geçtikten sonra kabloyu daha çok sıktığımı ve önceki eşimin ölmüş olduğunu gördüm."

Maktulenin annesi Satı Kulaksız olaydan iki gün önce kızı ile telefonda konuştuklarını belirterek, "Kızım bana 'Ankara'ya gelmek istiyorum' dedi. Ben de 'Çocuklarını da al gel, biz size bakarız' dedim. O da bana eski eşinin kendisini tehdit ettiğini, sanığın Ankara'ya giderse hem kızımı hem de bizi öldüreceğini söylemiş. Biz sanıktan şikayetçiyiz.'' dedi.

Mahkeme heyeti tanıkların dinlenilmesine, sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

İzmir'in Konak ilçesinde 6 Mayıs'da, 46 yaşındaki Mürşit Sam bir süre önce boşandığı ve birlikte yaşadığı 40 yaşındaki eski eşi Üsküdar Kulaksız'ı çocukları uykudayken kabloyla boğarak öldürmüştü.

Sam hakkında "kasten öldürme" suçundan iddianame hazırlanarak müebbet hapis istemiyle dava açılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler