İzmir'de kaçak akaryakıt operasyonu

İzmir'de kaçak akaryakıt operasyonu

Torbalı ilçesindeki operasyonda, piyasaya kaçak olarak sokulmak istenen 21 bin litre akaryakıt ele geçirildi

İZMİR (AA) - İzmir'in Torbalı ilçesinde bir atık yağ geri dönüşüm tesisine düzenlenen operasyonda piyasaya kaçak olarak sokulmak istenen 21 bin litre akaryakıt ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Yazıbaşı 29 Ekim Mahallesi'nde bulunan bir atık yağ geri dönüşüm tesisinden kapalı kasa kamyonetlerle Bornova ilçesi Işıkkent Mahallesi'ndeki kamyon ve tır garajına akaryakıt amaçlı kullanılmak üzere madeni yağ sevkıyatı yapıldığı bilgisi üzerine çalışma başlattı.

Takip başlatan ekipler, geri dönüşüm tesisine girerek, buradan aldığı akaryakıtla yola çıkan A.B ve Ö.B'nin kullandıkları 2 kamyoneti Ayrancılar kavşağında durdurdu.

Araçlarda yapılan kontrollerde, kaçak olarak üretildiği tespit edilen sevk irsaliyesiz 6 bin litre akaryakıt ele geçirildi.

Ekipler, yağ geri dönüşüm tesisinde yaptıkları aramalarda ise 15 bin litre kaçak akaryakıt tespit etti.

Gözaltına alınan işletme sahibi ve iki araç sürücüsü, işlemlerinin ardından adli makamlarca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kaçak 21 bin litre akaryakıta İzmir Defterdarlığınca el konulurken, ceza kesilen 2 kamyonetin 15 gün süreyle de trafikten men edildiği bildirildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :