İzmir’de İşçi Eylemleri 9’uncu Gününde

İzmir’de İşçi Eylemleri 9’uncu Gününde

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZDOĞA, İZBETON ve İZULAŞ şirketlerinde işten çıkarılan işçiler, eylemlerinin 9’uncu gününde de belediye binası önünde hak arayışını sürdürüyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki olan İZDOĞA, İZBETON ve İZULAŞ şirketlerinde işten çıkarılan işçiler, eylemlerinin 9’uncu gününde de Konak’taki Egemenlik Binası önünde toplandı. Eyleme, Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Belediye-İş) yöneticileri ile çok sayıda sendika üyesi de katılarak destek verdi. Sloganlarla tepkilerini dile getiren işçiler, haklarını alana dek mücadele edeceklerini vurguladı.

"Cemil Tugay, baskı ve tehditle hakkımızı alıyor"

Belediye-İş 2 No’lu Şube Başkanı Savaş Atalay, eylem sırasında yaptığı açıklamada, işten çıkarmaların haksız olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Şu anda işçi arkadaşlarımız direniyor, mücadelesine ve ekmeğine sahip çıkıyor. Burada haksız bir işçi çıkarımı var. Biz toplu sözleşmemizi bitireli 17 ay oldu. Cemil Tugay, 'Toplu sözleşmeden geri atacaksınız, yoksa bin kişiyi işten çıkartacağım' diyor."

İzmir’de İşçi Eylemleri 9’uncu Gününde

Atalay, mevcut toplu sözleşmenin hukuken geçerli olduğunu ve mahkemenin yürütmeyi durdurma talebini reddettiğini de hatırlatarak, “Başkan baskıyla, tehditle bizleri eline almaya çalışıyor” dedi. Ayrıca, eylül ayında alınacak enflasyon farkı, işe devam primi ve teşvik primi gibi maddelerin 2005’ten bu yana sözleşmelerde yer aldığını belirtti.

“Mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz”

İşten çıkarılan işçilerden Onur Cengiz, direnişi sonuna kadar sürdüreceklerini vurgulayarak, “Bugün arkadaşlarımıza, yarın hepimize. Biz emeğimizi geri istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Kirasını ödeyemeyen, çocuğuna harçlık veremeyen emekçiler buradayız”

Eyleme destek veren bir diğer isim de işten çıkarılan bir çalışanın eşi Alev Bozkır oldu. Bozkır, yaşadıkları süreci şu sözlerle anlattı:

"Eşim 14 yıldır belediye bünyesinde çalışıyordu ve hiçbir sıkıntısı yoktu. Bir akşam mesai saati dışında misafirlikteyken bir telefon geldi ve işten çıkarıldığı söylendi. O an başımızdan aşağı kaynar sular döküldü."

İzmir’de İşçi Eylemleri 9’uncu Gününde

Bozkır, ev geçindirmekte zorlandıklarını belirterek, “Kirasını ödeyemeyen, çocuğuna harçlık veremeyen emekçiler burada” diyerek tepkisini dile getirdi.

Eylemler devam edecek

İşçiler, talepleri karşılık bulana kadar belediye binası önündeki eylemlerini sürdürmeye kararlı olduklarını bildirdi. Belediye-İş Sendikası yetkilileri ise, işçilere desteklerinin süreceğini ve yasal tüm hak arama yollarının kullanılacağını açıkladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.