İzmir'de İhtisas Vergi Dairesi Müdürlüğü açıldı

İzmir'de İhtisas Vergi Dairesi Müdürlüğü açıldı

Gelir İdaresi Başkanı Ertürk: - "İş dünyasının talep etmiş olduğu KDV iadelerinin zamanında doğru biçimde alınabilmesi açısından bu vergi dairesini hizmete alıyoruz"

İZMİR (AA) - İzmir İhtisas Vergi Dairesi Müdürlüğü törenle hizmete açıldı.

Balçova ilçesindeki müdürlüğün açılış törenine katılan Gelir İdaresi Başkanı Adnan Ertürk, Vergi Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler yaptıklarını, ancak İzmir açısından bu haftanın somut bir olayla taçlandığını belirtti.

İzmir İhtisas Vergi Dairesinin önemini anlatan Ertürk, "Katma Değer Vergisi bizim en önemli vergilerimizden birisi. Bütçe gelirlerimizin çok önemli bölümünü Katma Değer Vergisi oluşturuyor. Bu verginin de diğer vergilerden ayrıldığı noktalar var. O noktaların en başında iade sistemi geliyor." diye konuştu.

Ertürk, İzmir'in Türkiye'de ekonominin temel motorlarından olduğunu kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İhracatın önemli aktörlerinden birisi. Bu nedenle İzmirimizin, İzmir'deki ihracatçılarımızın, sanayicilerimizin, iş adamlarımızın, iş dünyasının talep etmiş olduğu KDV iadelerinin zamanında doğru biçimde alınabilmesi açısından bu vergi dairesini hizmete alıyoruz. Bu dairemiz vesilesiyle kazanan İzmir olacak, kazanan Türkiye olacak."

Benzer vergi dairelerinin Ankara, İstanbul, Bursa ve Gaziantep'te açıldığını, İzmir'in de bu anlamda ilk şehirlerden birisi olduğunu dile getiren Ertürk, İzmir'in performansıyla bundan sonra açılacak benzer vergi dairelerine örnek olmasını diledi.

Açılışa İzmir Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :