İzmir'de hırsızlık iddiası

İzmir'de hırsızlık iddiası

Torbalı ilçesinde 14 ayrı adresten ziynet eşyası ve para çaldıkları iddiasıyla gözaltına alınan ikisi kadın dört zanlıdan biri tutuklandı- Zanlıların hırsızlık sonrası bir markette alışveriş yapmaları ve çaldıkları ziynet eşyalarını takması güvenlik kamer

İZMİR (AA) - İzmir'in Torbalı ilçesinde 14 ayrı adresten ziynet eşyası ve para çaldıkları iddiasıyla gözaltına alınan ikisi kadın dört şüpheliden biri tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Ertuğrul Mahallesi'nde bir evden hırsızlık yapıldığı ihbarı üzerine çalışma başlatan Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çevredeki güvenlik kamerası görüntülerinden zanlıların yakındaki bir markete girdiğini belirledi.

Marketin güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen ekipler, şüpheli kızın yanındaki arkadaşının uzattığı çalıntı ziynet eşyalarını koluna ve parmaklarına taktığını tespit etti.

Mobese görüntülerden ikisi kadın dört kişi oldukları anlaşılan şüphelilerin eşkalleri ilçedeki kuyumculara ve iş yerlerine dağıtılırken, parmak izinden 5 hırsızlık olayının İstanbul'da ikamet eden ve daha önceden sabıkası bulunan O.T'ye (17) ait olduğu tespit edildi.

- Kuyumcu ihbar etti

Tepeköy Mahallesi'ndeki bir kuyumcuya gelerek ziynet eşyalarını 2 bin 910 lira karşılığı bozduran zanlılar, iş yeri sahibi tarafından polise bildirildi.

Kuyumcudan taksiye binerek uzaklaşan şüphelileri takibe alan polis ekipleri, Mithatpaşa Caddesi üzerinde durdurduğu araçta bulunan O.T ile M.T (17) ve yaşı küçük kızlar S.Y (16) ve S.B'yi (16) yakaladı.

Gözaltına alınarak emniyete götürülen şüphelilerin ilçede 14 ayrı adresten hırsızlık yaptıkları öğrenildi.

Zanlıların, üst aramasında ziynet eşyaları ve cep telefonları, Buca ilçesinde kısa süre önce kiraladıkları evde yapılan aramalarda da üç kol saati, bir tornavida, bir cep telefonu, sahte kimlik belgesi ele geçirildi.

M.T'nin ifadesinde tablet bilgisayar ile bir dizüstü bilgisayarı sattığı iletişim ofisi ile de irtibata geçen polis ekipleri, çalıntı olduğu tespit edilen bilgisayarları geri aldı.

Zanlıların çaldığı malzemeler sahiplerine teslim edildi.

- 1'i tutuklandı

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden O.T tutuklanırken, "suça sürüklenen çocuk" olarak nitelenen diğer üç zanlı ise Cumhuriyet Savcılığındaki sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Bu arada, şüpheli kızlardan biri adliyeye getirilişi sırasında kendisini görüntüleyen gazetecilere hakaret ederken, tutuklanan O.T'nin ise daha önce bazı şüphelilerin de adliyeye sevki sırasında söylediği ve basında yer alan "Yaptıklarım için pişman değilim, aklım hala yapmadıklarımda" ifadelerini tekrarlaması dikkati çekti.

- Zanlılar güvenlik kamerasında

Öte yandan ilçede çok sayıda hırsızlık olayına karıştıkları itiraf ve parmak izi çalışmasından tespit edilen zanlılar, ilçedeki Mobese ve iş yeri güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Değişik zamanlarda kaydedilen görüntülerde şüphelilerin girdikleri adreslerden ayrılırken görülüyor. Kayıtlara göre, hırsızlık yaptıkları bir adresin yakınında bulunan markete giren şüpheliler, çaldıkları ziynet eşyalarını parmak ve kollarına takıyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :