İzmir'de göçmen kaçakçılığı operasyonu

İzmir'de göçmen kaçakçılığı operasyonu

Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yabancı uyruklu 35 kişi yakalandı

İZMİR (AA) - İzmir'de düzenlenen operasyonda yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçecekleri tespit edilen aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yabancı uyruklu 35 kişi yakalandı, kaçışı organize ettikleri iddia edilen 3'ü Suriye uyruklu 7 kişi gözaltına alındı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi ekipleri, yasa dışı göçle mücadele kapsamında Gaziemir ilçesinde şüphe üzerine bir minibüs ile 2 taksiyi durdurdu. Yapılan kontrollerde, yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçmeye çalıştıkları değerlendirilen aralarında kadın ve çocukların da olduğu çoğunluğu Afrika ülkelerinden 35 kişi yakalandı.

Ekipler, yasa dışı geçişi organize ettikleri iddia edilen Suriye uyruklu N.M (29), A.S (29), M.M.F (26) ile Türk vatandaşları G.T (54), N.Y. (29), C.D. (52) ve M.H'yi (40) gözaltına aldı.

Araçlarda yapılan aramalarda ise 30 can yeleği, 2 şambrel ve şişirme pompası ele geçirildi.

Yabancı uyruklular işlemleri için Göç İdaresi İl Müdürlüğüne teslim edilirken, 7 şüpheli ise "Örgütlü olarak göçmen kaçakçılığına aracılık etmek" suçlamasıyla İzmir Adliyesine sevk edildi.

- Suriyeli organizatörler dikkati çekiyor

Öte yandan, emniyetin son dönemde yaptığı operasyonlarda, yasa dışı göçü organize eden Suriye uyruklu vatandaşlardaki artış dikkati çekti.

Emniyet yetkilileri, kaçakçılık şebekelerinin yöneticisi ve para akışına da yön veren pozisyonlarda görülen Suriyelilerin, özellikle son dönemde Afrika ülkelerinden yabancı uyrukluları hedeflerine aldıklarını kaydetti.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi ekiplerinin başta Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensupları olmak üzere terör olaylarından aranan tüm zanlıların kaçmalarına engel olmak için kontrolleri sıklaştırdığı bildirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :