İzmir'de göçmen kaçakçılığı operasyonları

İzmir'de göçmen kaçakçılığı operasyonları

Operasyonlarda çoğunluğu Suriyeli 165 kişi yakalandı- Yasa dışı geçiş organizasyonunda yer aldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 11 kişi tutuklandı

İZMİR (AA) - İzmir'de düzenlenen 3 ayrı operasyonda yasa dışı yollarla Yunanistan'a geçme hazırlığında bulunan Suriye uyruklu 165 kişi yakalandı, geçiş organizasyonunda yer aldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 11 kişi de tutuklandı.

İzmir Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmir-Çeşme Otobanı girişi ile Aliağa ilçelerinde göçmen kaçakçılığına yönelik operasyon düzenledi.
Operasyonlarda yasa dışı yolardan Yunan adalarına gitmeye çalıştıkları tespit edilen aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çoğunluğu Suriyeli 165 kişi yakalandı.
Suriyelilere ait, 132 can yeleği, 33 şambrel can simidi, 5 şişirme pompası ve 1 adet deniz botu ele geçirildi.
Operasyonlarda, kaçakların yasa dışı yollardan yurt dışına geçişlerini organize ettiği iddia edilen Suriye vatandaşları M.F.M. (23), R.K. (36) ve A.N. (36) ile Türk vatandaşları Ü.Y.(34), O.T. (39), T.A.(26), M.K. (30), A.E. (28), Ş.T. (33),İ.A (29) ve K.P. (28)'yi gözaltına alındı.
Yakalanan zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

İzmir'de göçmen kaçakçılığı operasyonları

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :