İzmir'de FETÖ/PDY soruşturması

İzmir'de FETÖ/PDY soruşturması

OHAL kapsamında KHK ile kapatılan Akyaka Vakfına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 7 kişi tutuklandı- Tutuklananlar arasında, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Karlov'u silahlı saldırı sonucu öldüren ve daha sonra vu

İZMİR (AA) - İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen tarafından kurdurulduğu belirtilen ve OHAL kapsamında Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Akyaka Vakfına düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 7 şüpheli tutuklandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 7 kişi, İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirildi ve adliyeye sevk edildi.

Savcılık sevk evrakı üzerinden nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkartılan şüpheliler, "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla tutuklandı.

Tutuklananlar arasında, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'u silahlı saldırı sonucu öldüren ve daha sonra vurularak etkisiz hale getirilen Mevlüt Mert Altıntaş'ın mezun olduğu İzmir Rüştü Ünsal Polis Okulundaki FETÖ mensubu polis adaylarına "abi"lik yaptığı iddia edilen Süleyman E'nin kardeşi Mustafa E'nin de bulunduğu öğrenildi.

Bazı şüphelilerin, örgütün kriptolu mesajlaşma uygulaması "ByLock" kullandığı belirtildi.

- Operasyon

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda, Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kapatılan Akyaka Vakfına yönelik düzenlediği operasyonda hakkında yakalama kararı bulunan 18 kişiden 7'sini gözaltına almıştı.

Vakıf bünyesinde faaliyetlere katılan ve yönetim kurulundaki zanlılar arasında, hakkında yakalama kararı çıkarılan Rodi Jeans'in firari sahibi Fatih Kazancı ile aynı soruşturma kapsamında tutuklu bulunan İdil Kolonyalarının sahibi Mehmet Timuroğlu'nun da bulunduğu kaydedilmişti.

Şüphelilerin, Sancak Camisi Yaşatma Derneğine sızarak zaman içinde buranın yönetimini ele geçirdikleri, böylece derneğe ait 99 iş yerinin mülkiyetini de Akyaka Vakfına aktardıkları, vakfın yönetim kurulu üyelerinin son 5 yılda örgüte 2,5 milyon lira aktardığı iddia edilmişti.

Vakfın yönetim kurulu üyelerinin kapatılan Bank Asya'daki hesaplarında 8 milyon liralık para hareketliliğinin tespit edildiği bildirilmişti.





AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :