İzmir'de düzensiz göçmenleri taşıyan kamyonun devrilmesi

İzmir'de düzensiz göçmenleri taşıyan kamyonun devrilmesi

İzmir Emniyet Müdürlüğü, tutuklanan 11 kişinin yasa dışı göç organizasyonundaki görevlerini açıkladı

İZMİR (AA) - İzmir'in Menderes ilçesinde 23 düzensiz göçmenin hayatını kaybettiği kazaya ilişkin tutuklanan 11 zanlıdan 3'ünün organizatör, Irak uyruklu 2'sinin ise düzensiz göçmenlerle irtibatı sağlayan kişi olduğu bildirildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 14 Ekim'de, Değirmençay mevkisinde, Mustafa Yılmaz'ın kullandığı 09 S 0574 plakalı kamyonun devrilmesi sonucu 22 yabancı uyruklunun hayatını kaybettiği, kamyon şoförünün de aralarında olduğu 27 kişinin de yaralı olarak hastanelere sevk edildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, tedavi altında olan yabancı uyruklu bir kadının daha 16 Ekim'de hastanede yaşamını yitirmesiyle olayda hayatını kaybedenlerin sayısının 23'e yükseldiği, diğer yaralıların ise tedavisinin sürdüğü belirtildi.

Menderes Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığına işaret edilen açıklamada, İzmir Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şubesi ekiplerinin, olayda bağlantısı olduğu tespit edilen 13 zanlıyı gözaltına aldığı, şüphelilerden birinin emniyetteki ifadesi sonrası savcılık talimatıyla salıverildiği bilgisi yer aldı.

- Emanet kasa şüphelisi de tutuklandı

Operasyonda gözaltına alınanlar arasında olayı organize eden şüphelilerle birlikte, bot temin eden, yabancı uyruklulara sahil bandına kadar öncülük ve artçılık yapan, ayrıca emanet kasa olarak görev alan kişilerin de yer aldığına dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Organizatörler G.V. (39), İ.A. (53), Y.A. (23), kamyon şoförü Mustafa Yılmaz (35), bot ve motor temin eden N.K. (32), göçmen şahısları temin eden R.Y (29), Irak uyruklu A.N.H.A. (21), Iraklı A.M.K.K. (29), para trafiğini gerçekleştiren ve öncülük yapan T.C. (33), E.A. (35), araç ayarlayan K.D. (62) ve emanet kasa görevini üstlenen M.C. (55) 18 Ekim'de hazırlanan tahkikat evraklarıyla birlikte Menderes Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmiştir. R.Y. ( 29 ) adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, diğer 11 şüpheli çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmıştır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :