İzmir'de depremi yaşayanlar konuştu: Yerin altına bomba atılmış gibiydi!

İzmir'in Foça ilçesi açıklerında meydana gelen 4,1 büyüklüğündkei depremin ardından vatandaşlar sokağa fırladı. Bir bölge sakini, "Yerin altına bomba atılmış gibiydi, sallamadı yer yerinden oynadı. Çok kuvvetliydi" diyerek yaşadıklarını anlattı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki yıkıcı depremlerin ardından artçı sarsıntılar bir çok ilde hissedilmeye devam ederken, deprem riski taşıyan kentlerde vatandaşlar adeta diken üstünde yaşıyor. İzmir'in Foça ilçesi açıklarında saat 21.22'de meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki depremin ardından sokağa fırlayan bölge halkı yaşadıklarını anlattı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) alınan bilgilere göre, Ege Denizi’nde Foça’ya 4.87 kilometre uzaklıkta saat 21.22’de yerin 14.5 kilometre derinliğinde 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

İzmir ve çevre ilçelerden de hissedilen depremde, Foça ilçesinde bulunan vatandaşlar panikle sokağa çıktı.

Bir vatandaş, "Uğultulu bir şekilde geldi, bayağı da şiddetliydi. Kahramanmaraş'ta Hatay'da olan depremleri andırıyor ama nispeten daha küçüktü yani" dedi.

Deprem anında sokağa fırlayan bir başka vatandaş ise, "Değişik bir depremdi. Sanki böyle yerin altına bir bomba atılır da yer oynar o şekilde bir depremdi yani. Sallamadı böyle yer oynadı yerinden sanki öyle hissettik. Çok hızlı gitti yani biz şaşırdık bu depreme" diyerek yaşadıklarını anlattı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.