İzmir'de demir çelik fabrikasındaki iş kazası

İzmir'de demir çelik fabrikasındaki iş kazası

Vinç kancasının kopması sonucu 2 işçinin ölümüyle ilgili aralarında fabrika yöneticisi ve saha sorumlusunun da bulunduğu 3 kişi tutuklandı, bir fabrika yöneticisinin yakalanması için çalışma başlatıldı

İZMİR (AA) - İzmir'in Aliağa ilçesindeki bir demir çelik fabrikasında vinç kancasının kopması sonucu 2 işçinin hayatını kaybettiği olayla ilgili 3 kişi tutuklandı, bir fabrika yöneticisi aranıyor.

Yeni Foça yolu üzerinde faaliyet gösteren bir demir çelik fabrikasının çelikhane bölümünde yaşanan kazayla ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan 14 kişiden 8'i jandarmadaki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edildi.

Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığının görevlendirdiği bilirkişi heyetinin olay yeri incelemesinin ardından hazırladığı ön raporda görülen kusur ve ihmaller doğrultusunda 8 kişiden 4'ü tutuklama, 4'ü de adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Aralarında fabrika yöneticisi ve saha sorumlusunun da bulunduğu 3 kişi tutuklandı, 5 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Öte yandan hakkında yakalama kararı verilen ve olay sonrası kayıplara karışan bir fabrika yöneticisinin de arandığı belirtildi.

Vinç kancasının kopması sonucu yaklaşık 4 tonluk malzemenin altında kalan Mehmet Sait Akan (47) ile Mehmet Emin Arık'ın (49) ailelerinin de firma ve yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

Bilirkişi heyetinin kazayla ilgili detaylı rapor hazırlamak üzere çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Aliağa'daki bir demir çelik fabrikasının çelikhane bölümünde kapak ringinin değişimi sırasında vinç kancasının kopması sonucu 2 işçi yaşamını yitirmiş, 14 kişi gözaltına alınmıştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :