İzmir'de cinayet davası

İzmir'de cinayet davası

Boşandığı eşini öldürdüğü iddia edilen tutuklu sanığın yargılanmasına devam edildi

İZMİR (AA) - İzmir'de boşandığı eşini öldürdüğü iddia edilen tutuklu sanığın yargılanmasına devam edildi.

İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Mürşit Sam, öldürülen Üsküdar Kulaksız'ın ailesi ile taraf avukatları katıldı.

Tanık olarak dinlenen sanığın yeğeni R.S, amcası ile yengesinin boşanmalarına rağmen beraber yaşadıklarını, aralarında bir anlaşmazlık olmadığını, bir aile gibi göründüklerini ifade etti.

Yengesinin özel bir üniversitede okuduğu için amcasının çocuklarının ve maktulün okul masraflarını karşılamak için başka işler aradığını ifade eden R.S, olaydan hemen sonra amcasının evine gittiğini belirterek, "Amcama 'neden yaptın?' dedim. O da 'Mesajlarını gördüm, başka bir erkekle konuşuyordu.' dedi. Bu nedenle tahammül edemediğini söyledi. Yengem 'Sen bana karışamazsın, istediğimle görüşürüm' demiş." ifadelerini kullandı.

Mağdur avukatı Gülce Mutoğlu Kılavuz, tanığın beyanlarının amcası olan sanığı koruma amaçlı olduğunu, soruşturma aşamasındaki beyanları ile de çeliştiğini savundu.

Mahkeme heyeti, dinlenmeyen tanıkların dinlenilmesine, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

İzmir'in Konak ilçesinde 6 Mayıs 2017'de 46 yaşındaki Mürşit Sam bir süre önce boşandığı ve birlikte yaşadığı 40 yaşındaki eski eşi Üsküdar Kulaksız'ı çocukları uyurken kabloyla boğarak öldürmüştü.

Sam hakkında "kasten öldürme" suçundan iddianame hazırlanarak müebbet hapis istemiyle dava açılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :