İzmir'de çarşı ve otogarda bayram hareketliliği

İzmir'de çarşı ve otogarda bayram hareketliliği

İzmir'de, tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda ve İzmir Şehirler Arası Otobüs Terminali'nde yoğunluk yaşandı

İZMİR (AA) - İzmir'de tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda ve İzmir Şehirler Arası Otobüs Terminali'nde yoğunluk yaşanıyor.

Bayramda memleketine gitmek için arife gününü bekleyenler dolayısıyla Bornova'daki İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde yoğunluk oluştu. Vatandaşların bilet bulmakta zorlandığı arife gününde, bazı otobüs firmaları ek seferler düzenledi.

Terminaldeki peron görevlilerinden Okan Oktar, İzmir'de bayram yoğunluğunun tatilin başladığı cuma gününden bu yana sürdüğünü belirterek, "Yoğunluğun şu an 4'üncü günü, bugün yoğunluk devam ediyor. Halen ilave araçlarda yer yok. Bayramda az da olsa bir yoğunluk bekliyoruz. Dönüş yolundan da yoğunluk bekliyoruz." dedi.

Son güne kalanların bilet bulmasının oldukça zor olduğunu söyleyen Oktar, İzmir'den uzun mesafe yolculuklarında Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine giden otobüslerde, kısa mesafelerde ise Aydın, Antalya, Muğla gibi tatil bölgelerine giden hatlarda yoğunluk yaşandığını anlattı.

İstanbul'daki ailesiyle bayramlaşmaya gittiğini aktaran Poyraz Karaoğlu, internet üzerinden bilet bulamayınca otogara geldiğini söyledi. Biletini şans eseri aldığını dile getiren Karaoğlu, "Bütün firmalar dolu, şansıma bir tane buldum onunla gideceğim. Biri rezervasyon yaptırıp gelmemiş, onun sayesinde gideceğim." dedi.

Ayçin Teker de hem bayramı Antalya'daki ailesinin yanında geçireceğini hem de tatil yapacağını anlatarak otobüs biletini 1,5 ay öncesinden aldığı için bilet bulmakta zorlanmadığını kaydetti.

- Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda bayram alışverişi

İzmir'de tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda bayram alışverişi, çarşıya canlılık getirdi.

Son iki günde şeker, çikolata, kahve, lokum, kuru yemiş ve kolonya gibi ikramlık ürünlerle üst seviyeye ulaşan alıveriş nedeniyle esnaf, bayrama özel kampanya ve indirimler yaptı.

İkramlık ürünlerin satıldığı tezgahlar, yoğun günlerinden birini yaşadı. Çocuklarına bayramlık, misafirlerine şeker ya da çikolata ikram etmek isteyenler kesesine uygun tezgah aradı. Fiyatları kontrol eden vatandaşlar, ihtiyacı olan ürünü aldıktan sonra evinin yolunu tuttu.

Giysi, ayakkabı, hediyelik eşya, çikolata, şeker, lokum, kolonya, kahve ve kuru yemiş tezgahlarındaki fiyat çeşitliliği İzmirlilerin ilgisini arttırdı. Çarşıdaki hareketlilik, esnafın yüzünü güldürdü.

- "İşleri toparladık"

Tarihi çarşıda bayramlık kıyafet satan Naif Çaka, bayram alışverişi nedeniyle işlerinin iyi olduğunu söyledi. Çaka, ramazan ayında işlerinin azaldığına dikkati çekerek, "Cuma gününden itibaren çarşı hareketlendi. 4 günlük bir yoğunluk var, ramazandaki kaybı düzelttik, işleri toparladık. Bütün sene boyunca bu günleri bekliyoruz. Arifeye bir hafta kala işler yoğunlaşıyor." diye konuştu.

Bayramlık alışverişe çıkan Gülay Özkan da çarşının arife gününde çok kalabalık olduğuna işaret ederek, bayramlık kıyafet, şeker, kolonya aldıklarını, fiyatları yüksek bulduklarını ancak bayram dolayısıyla almak zorunda kaldıklarını ifade etti.

Çarşıda şeker ve kuru yemiş satan Veysel Şengel, arife günü vatandaşın çarşıya ilgisinin yoğun olduğunu vurgulayarak, "Herkes alışveriş yapıyor. Bayram güzel geçecek inşallah. En çok bayram şekerleri ve tatlı yapımında kullanılan ceviz içi gibi ürünler rağbet görüyor. Fiyatlar uygun, şekerlerimiz kilogramı 5 liradan başlıyor, kalitesine göre 8-12 liraya kadar çıkıyor. Bundan 2 gün önce başladı ve gayet güzel gidiyor." şeklinde konuştu.

İzmir'de çarşı ve otogarda bayram hareketliliği

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :