İzmir'de "bebeğin kulağının hastanede koptuğu" iddiası

İzmir'de "bebeğin kulağının hastanede koptuğu" iddiası

Yenidoğan bebeklerinin kulağının bir kısmının hastanenin yanlış tedavisi sonucu koptuğunu öne süren çift, hastane yetkilileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu- Çiftin avukatı Koparan: - "Bebeğin gerçekte en fazla 3 gün içerisinde solunumu düzelm

İZMİR (AA) - İzmir'de, ekim ayında dünyaya gelen bebeklerinin yanlış tedavi sonucunda kulağının bir kısmının koptuğunu iddia eden çift, hastane yetkililerinden şikayetçi oldu.

Alınan bilgiye göre, Menderes ilçesinde birlikte yaşayan Kerem Sarıoğlu ile Hannah Louise Jackson'un 7 Ekim'de Aydın'ın Kuşadası ilçesinde dünyaya gelen bebeği, solunum yetmezliği nedeniyle İzmir'e özel bir hastaneye sevk edildi. 12 günlük tedavisinin ardından taburcu edilen bebeği evine götüren çift, bebeğin sağ kulağı ve vücudunun bir kısmında yaralar olduğunu fark etti.

Bebeklerinin kulağının bir kısmının koptuğunu iddia eden çift, hastanede yanlış tedavi uygulandığını ileri sürdü.

Sarıoğlu ve Jackson çifti, avukatları aracılığıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak, olayda hastanenin ihmali olduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Avukat Didem Koparan şikayet dilekçesinde, hastane çalışanlarının bebeği ailesine sürekli uzaktan gösterdiğini, bebeğin yüzü ve kulağının sargılanarak, başının şapka ile kapatıldığını iddia ederek, müvekkilinin hastanenin bu tutumundan rahatsız olduğunu, bebeği başka hastaneye götürme fikrine hastane yetkililerin "Böyle bir durumda bebeğiniz solunum ile ilgili sorun yaşayabilir" gerekçesiyle karşı çıktığını öne sürdü.

Koparan, dilekçesinde, bebeğin pusetli bir şekilde 18 Ekim'de taburcu edilmesinin ardından, ailenin bebeğini kucağına almak istemesi üzerine yetkililerin "Bebeği pusetten çıkartmayın. Burası hastane, enfeksiyon kapar" şeklinde uyarıda bulunduğunu ve bebeğin pusetten çıkartılmasına engel olduklarını ileri sürerek, bebeğin kulağına uygulanan tedavi için ise hiçbir ücret talep edilmediğini belirtti.

- "2 bin 454 liralık anne sütü sağılması ücreti"

Koparan, dilekçesinin devamında şu ifadelere yer verdi:

"Yani bebeğin kulağına tedavi uygulanmamıştır. Adeta hastane tarafından kulağın kopması sağlanmıştır. Belki de yara zamanında tedavi edilmiş olsaydı, bebekle ilgilenilseydi bugün kulağı kopmayacak ve ömrünün sonuna kadar bu eksiklikle yaşamak zorunda kalmayacaktı. Ayrıca anne başka bir hastanede yatmasına rağmen, 'anne sütü sağılması’ adı altında 2 bin 454 lira fatura da belirtilmiştir. Bebeğini 12 gün boyunca kucağına alamayan bir anneye olmadığı bir tarihte nasıl fatura kesilir, bunu anlamış değiliz. Aileye sarılık olduğuna dair bilgi verilmemesine rağmen bu konu da faturada yer almıştır. Bebeğin gerçekte en fazla 3 gün içerisinde solunumu düzelmiş ancak hastane tarafından bekletilmiştir. Bunun sebebi ise kulağına verilen zarardır. Bu durumu aileden gizlemek ve daha fazla ödeme alabilmek için bebek fazladan hastanede yatırılmıştır. Müvekkilim ihmali olanlardan ve alınan haksız bedelden dolayı şikayetçidir. Bebeğin gerçekte en fazla 3 gün içerisinde solunumu düzelmiş ancak hastane tarafından bekletilmiştir. Bunun sebebi ise kulağına verilen zarardır. Bu durumu aileden gizlemek ve daha fazla ödeme alabilmek için bebek fazladan hastanede yatırılmıştır. Müvekkilim ihmali olanlardan ve alınan haksız bedelden dolayı şikayetçidir."

Avukat Didem Koparan, hastane hakkında tazminat davası da açacaklarını ifade etti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :