İzmir’de asayiş

İzmir’de asayiş

Kentte hırsızlık ve dolandırıcılık suçlamalarıyla gözaltına alınan 6 kişiden 4'ü tutuklandı

İZMİR (AA) - İzmir'de hırsızlık ve dolandırıcılık gibi suçları işledikleri iddiasıyla gözaltına alınan 6 kişiden 4'ü tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Bornova ilçesindeki bir alışveriş merkezindeki iş yerinden bin 750 metre bakır kablo çalındığı ihbarı üzerine çalışma başlatan polis ekipleri, zanlıların M.A. (21), O.Y. (23), A.Ş. (19) ve S.K. (23) olduğunu tespit etti.

Takip başlatan ekipler, aynı iş yerine hırsızlık amaçlı tekrar gelen zanlıları suçüstü yakaladı. Ekipler, şüpheli ifadeleri doğrultusunda, çalıntı malzemeyi satın alan Ö.S'yi gözaltına aldı.

"Askeri Ceza Kanunu'na Muhalefet” suçundan arandığı tespit edilen S.K. Askeri İnzibat Komutanlığına teslim edilirken, Ö.S. ise ifadesinin ardından Cumhuriyet Savcısının talimatıyla salıverildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen M.A, O.Y ve A.Ş. ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

- Dolandırıcılık iddiası

Asayiş Şubesi ekipleri, internet siteleri aracılığı ile sipariş verdiği ürünleri, kargo şubelerini aracı olarak kullanarak sahte kimlik ve iş yeri kaşesi ile aldığı belirlenen T.D'yi (32) düzenlenen operasyonla yakalandı.

Çeşitli dolandırıcılık suçlarına karışan T.D'nin aynı yöntemle 5 cep telefonu aldığını, 2014 yılında ise "hükümlü veya tutuklunun kaçması" suçundan da arandığı ortaya çıktı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen T.D, Sulh Ceza Hakimliğindeki ifadesinin ardından cezaevine gönderildi.

- Çalınan otomobillerin parçaları bulundu

Polis, Karabağlar ilçesi Gazi Mahallesi'nde bir evde, çalınan otomobillerin parçalarının bulunduğu ihbarı üzerine belirlenen adrese operasyon düzenledi.

Aramada evin çatı katında çeşitli marka ve modelde çalıntı araçlara ait motor kaputu, kapı, bagaj kapağı, LPG beyinleri ve müzik sistemi hoparlörlerinden oluşan 26 aksam ve yedek parça ele geçirildi.

Çeşitli otomobillere ait parçalar sahiplerine teslim edilirken, malzemelerin bulunduğu evin sahibi T.G'nin "otomobil hırsızlığı" suçundan kesinleşmiş 4 yıl hapis cezası nedeniyle cezaevinde olduğu öğrenildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :