İzmir'de 2 kardeşin evde ölü bulunması

İzmir'de 2 kardeşin evde ölü bulunması

Konak ilçesinde evde ölü bulunan 3 ile 6 yaşındaki kardeşlerin otopsisinde zehirlenme bulgusuna rastlanmadı- Çocuklardan doku, odadaki yastık ile çarşaftan alınan numuneler ise detaylı araştırma için İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderildi- Hayatını kaybed

İZMİR (AA) - MUSTAFA YILDIRIM - İzmir'in Konak ilçesinde evlerinde ölü bulunan 3 ve 6 yaşındaki iki kardeşin otopsisinde zehirlenme bulgusuna rastlanmadı.

Ballıkuyu Semti'nde 28 Kasımda evde ölü bulunan Yunus Emre (3) ve Irmak Oral'ın (6) ölümüne ilişkin İzmir Adli Tıp Kurumundaki yapılan otopsinin ardından hazırlanan raporda, çocukların ağız ve dudaklarında kuruluk görüldüğü belirtildi.

Raporda, olayın meydana geldiği kapı ve pencereleri kapalı odada elektrikli ısıtıcı çalıştığı, bu nedenle içerinin oksijensiz kalması nedeniyle havasız kalmış olabileceği değerlendirildi.

Çocuklardan doku ve kan örnekleri ile yastık ve çarşaftan alınan numuneler, detaylı inceleme yapılmak üzere İstanbul Adli Tıp Kurumunun ilgili ihtisas dairesine gönderildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri de İzmir Adli Tıp Kurumu yetkilileri ile iki çocuğun ölü bulunduğu evde inceleme yaptı.

Çocukların dedesi Tahsin Ş. ile bir kez daha görüşen ekipler, odanın metrekaresini ölçtü.

Ekiplerin 5 metrekare olarak ölçtüğü odada cam kenarında ayaklı elektrik ısıtıcısı ile çocukların ölü bulunduğu yer yatağı, evin duvarlarında çocukların anneleri ile fotoğrafları ve evin girişinde ise kardeşlerin terlikleri görüldü.

- "Elektrikli ısıtıcı açıktı"

Annelerinin çocukları kontrolüne bıraktığı dede Tahsin Ş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yetkililerin evde birçok kez inceleme yaptığını söyledi.

Bugün eve gelen ekiplerin, torunlarının ölü bulunduğu odayı inceleyerek kaç metrekare olduğunu ölçtüklerinin bilgisini veren Tahsin Ş, "Ben de havasız kaldıklarından şüpheleniyorum. Hava soğuk diye anneleri elektrikli ısıtıcının ayarını üçüncü kademede bırakmış. Böyle olunca da otomatik devreye girmemiş. Anneleri normalde İikinci kademede bırakıyormuş. Böyle olunca da elektrikli ısıtıcı devreden çıkıyormuş ama olay günü sonuna kadar açtığı için belirli bir süre sonra kapanmamış." şeklinde konuştu.

- Olay

İzmir'in Konak ilçesinde, tekstil işçiliği yapan annenin işe giderken dedelerinin kontrolünde evde bıraktığı 3 ve 6 yaşındaki iki kardeş ölü bulunmuş, çocukların ölüm nedeninin belirlenmesi için soruşturma başlatılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :