İzmir Filistin'in Yanında

İzmir Filistin'in Yanında

İzmir'de Milli İrade Platformu ve İzmir Sivil Toplum Kuruluşları (İSTOK) öncülüğünde "çocuklar ölüyor ölen yavrularımız için Filistin'in yanındayız" sloganıyla Filistin'e destek mitingi düzenlendi.

İsrail'in Filistin'e yönelik sürdürdüğü saldırıları kınamak ve Filistin'e destek olmak amacıyla, İzmir Konak Meydanı'nda dün saat 19.00'da düzenlenen mitinge, AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, TBMM 20. Dönem Milletvekili Şevki Yılmaz, Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Serhan Bolluk, Yeniden Refah Partisi İzmir İl Başkanı Cemal Arıkan, Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın, siyasi partilerin il temsilcileri, şarkıcı Murat Kekilli ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çocukların ve kadınların katıldığı miting, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Mitinge katılan vatandaşlar, ellerinde "İsrail Filistin" den defol" ve İsrail'i kınayan yazıların yazdığı çeşitli pankartları taşırken, gözyaşları eşliğinde "kahrolsun İsrail" sloganları attı.

"Bu zulüm bitene kadar susmayacağız"

İsrail'e kimsenin söz söylemediğini belirten İSTOK Başkanı Uğur Bayrak, "Bu zulmü, bu katliamı dünya seyrediyor. İsrail'e kimse söz söylemiyor. Sadece ve sadece Müslümanlardan ses çıkıyor. Biz Müslümanlar olarak kardeşlerimizin çektiği cefayla, eziyetle, acıyla burada onların acısını hissediyoruz. Kalbimizle, bütün benliğimizle hissediyoruz. Buradan Gazze'ye, Filistin'e bin selam yolluyoruz. Kahrolsun İsrail. Bu zulmü düzeltmek istiyoruz. Dilimizle düzeltemiyorsak kalbimizle buz ederek düzeltmek istiyoruz. Fakat bu zulüm bitene kadar susmayacağız. Bunu sürekli gündemde tutacağız" ifadelerine yer verdi.

İzmir Filistin'in Yanında

İsrail'in Gazze'de soykırım uyguladığını belirten Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın, "Nazi soykırımından kurtulanlar tam 17 gündür azgınca bir soykırım uyguluyorlar. İsrail dünya barışı için herkes bilsin ki en büyük tehdittir. İnsan haklarının bittiği yerdeyiz. İsrail büyük bir açık hava hapishanesine çevirdiği Gazze'de soykırım uyguluyor. Düşünün ülkenizin paramparça, toprağınızın yüzde 85'i işgal edilmiş, şehirleriniz köye çevrilmiş, etrafınız utanç duvarlarıyla örülmüş, verimli toprağınıza temiz su kaynağınıza el konulmuş, kendi ülkende serbest dolaşma hakkın yok. O topraklarda, aşın yok, işin yok, ilacın yok, ekmeğin yok, siyonist olmayan hiç kimseye acınmıyor. İnsanı köşeye sıkıştırıp sonra onuru için mücadele verenleri terörist ilan etmeye çalışıyorlar. Asıl terörist İsrail'in siyonistlerin ta kendisidir" açıklamalarına yer verdi.

İzmir Filistin'in Yanında

"Meydanlardan çekilmemeliyiz"

Filistin için nöbeti sürdürmeye devam edeceklerini söyleyen Yalçın, sözlerine şunları da ekledi; "Meydanlardan çekilmemeliyiz. Meydanlardan çekilirsek, bu nöbeti yerine getirmezsek orada çok büyük katliam yapacaklar. Onun için haysiyetli insanlar Londra'da meydanda, Washington'da meydanda, Ankara'da meydanda, Antalya'da meydanda, İstanbul'da meydanda, dünyanın her yerinde haysiyet mücadelesi verenler, İzmir'de olduğu gibi meydandalar. Bu nöbetleri devam ettirmek zorundayız. Sakın ha sakın gittik de mitinge ne oldu diye asla soru sormayın kendinize. Evde duranlar ne yaptı ki? Meydanda olanlar en azından oradaki insanların yüreğini rahatlatıyor. Liderlere meydanların sesiyle elinizi çabuk tutun, bir an önce adım atın. İnsanlık oluyor diyerek insanlık mücadelesine haysiyet mücadelesine, meydanlardan ses veriyor."

Grup Aksiyon, sahneye çıkarak Filistin için marşlar söyledi. Şarkıcı Murat Kekilli de çıkardığı "yıkılsın İsrail" şarkısını seslendirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.