İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı açıldı

İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı açıldı

Bu yıl 171 katılımcının stant açtığı fuarı 13 bin profesyonel ziyaretçinin gezmesi bekleniyor

İZMİR (AA) - İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı (SHOEXPO 2017), 41'inci kez sektör profesyonellerine kapılarını açtı.

Fuar İzmir'de düzenlenen fuarın açılışı nedeniyle düzenlenen törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, fuarda Hollanda, Pakistan ve Hindistan'dan firmaların da katılımıyla 171 firmanın ürünlerini görücüye çıkardığını ifade etti.

Fuarın her yıl büyüdüğünü, geçen yıl 49 ülkeden alım heyeti varken bu yıl 54 ülkeden alım heyetini ağırladıklarını aktaran Kocaoğlu, fuarın tasarım yönünü ön plana çıkarmak için ayakkabı tasarım yarışması düzenlediklerini, 70 tasarımcının 210 eseriyle katıldığı yarışmanın kazananlarının bugün belli olacağını belirtti.

İzmir'de fuarcılığı daha da geliştirmek istediklerini kaydeden Kocaoğlu, bu kapsamda yeni partnerlerle yeni görüşmeler yaptıklarını ve İzmir'e yeni fuarlar kazandırmaya hazırlandıklarını sözlerine ekledi.

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş da İzmir'de fuarcılığın bir gelenek haline geldiğini belirterek, "Fuarlar, İzmir turizmine umut getirdi. Ayakkabı sektörü ülkemiz için önemli bir sektör, halen 35 milyon dolar ihracat seviyesindeyiz. Bu istediğimiz bir rakam değil, bunun geliştirilmesi için elimizden geleni yapacağız." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Kocaoğlu ve Demirtaş ile diğer protokol üyeleri fuarın açılışını yaptı ve stantları gezdi.

- Fuar hakkında

Fuar İzmir C holünde İZFAŞ tarafından düzenlenen SHOEXPO-İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı, 10 Mart'a kadar sürecek.

Üreticileri yatırımcılarla buluşturan fuarda, yurt dışından Pakistan, Hindistan, Hollanda, yurt içinden İzmir ve İstanbul başta olmak üzere Manisa, Konya, Eskişehir ve Bursa’dan sektörün öncü markalarının stantları yer alıyor. Bu yıl 171 katılımcının ağırlandığı, 13 bin ziyaretçinin beklendiği fuarı, 54 ülkeden bini aşkın yabancı satın alıcının ziyaret etmesi bekleniyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :