"İzlanda'yı 5-0 yenerek en güzel cevabı verelim"

"İzlanda'yı 5-0 yenerek en güzel cevabı verelim"

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt:- "İzlanda'da Avrupa'daki Türk hazımsızlığı kendini gösterdi. İzlanda'yı 5-0 yenerek en güzel cevabı verelim"

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, "İzlanda'da Avrupa'daki Türk hazımsızlığı kendini gösterdi. İzlanda'yı 5-0 yenerek en güzel cevabı verelim." dedi.

Enginyurt, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu'nda yapacağı maç için İzlanda'da bulunan A Milli Takım kafilesinin Keflavik Havalimanı'nda maruz kaldığı kötü davranışlar ve yaşananlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

A Milli Futbol Takımı'na yapılan olumsuz muameleyi kınayan Enginyurt, İzlanda'da yapılanların Avrupa'da yükselen ırkçılığın hangi seviyeye geldiğinin en büyük göstergesi olduğunu söyledi.

İzlanda'da A Milli Takım'a ırkçı bir yaklaşım sergilendiğini dile getiren Enginyurt, bunu "Avrupa'da yükselen hazımsızlık ve faşizmin ayak sesi" olarak gördüğünü ifade etti.

A Milli Takım'a da başarılar dileyen Enginyurt, "İzlanda'yı 5-0 yenerek en güzel cevabı verelim." diye konuştu.

Avrupalılara, bu tür çirkin, faşist yaklaşımlara müsamaha gösterilmemesi çağrısında bulunan Enginyurt, şöyle devam etti:

"Avrupa'yı uyarıyorum, bu faşist yaklaşımlara tepki göstermedikleri sürece Avrupa'da faşizm daha fazla yükselecektir. Bu işin finalinde tıpkı Hitler ve Mussolini döneminde olduğu gibi hem dünya hem de Avrupa bundan büyük zarar görecektir. Avrupa'da yükselen hazımsızlığın, tahammülsüzlüğün ayak sesi. İzlanda'da Avrupa'daki Türk rahatsızlığı kendini gösterdi. Yıllarca üstün ırk olduğuna inananlar, Türk'ün gömleklerini yırtmasından rahatsızlar. Türkiye rahatsız etmeye devam edecek."

- "Duygulanarak izledim"

Enginyurt, A Milli Takım'ın, EURO 2020 Elemeleri'nde son dünya şampiyonu Fransa'yı 2-0 yenmesinden onur duyduğunu belirtti.

Konya'da son yılların en güzel maçının oynandığının altını çizen Enginyurt, "Kenan, Mahmut, Zeki, Cengiz, Abdülkadir, Yusuf... İsimlerini bile ilk kez maç sırasında duyduğum gençleri seyrederken büyük keyif aldım." diye konuştu.

Burak Yılmaz'ın müthiş performans sergilediğini vurgulayan Enginyurt, şunları kaydetti:

"Kaleci Mert Günok'a fazla iş düşmedi. Fransa'ya adım attırmadılar, maç 5-0 olabilirdi ama 30 yıl sonra gelen galibiyet Türk milletinin son yıllarda aldığı en güzel haberdi. Konya beklenenin üstünde bir destek verdi. Harika bir maçtı, maçın sonunda duygulandım. Hakikaten gözlerimden yaş geldi."

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler