İzcilik kampı kayıtları başladı

İzcilik kampı kayıtları başladı

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ümraniye Belediyesi ile Türkiye İzcilik Federasyonun, Hekimbaşı Kent Ormanı’nda birlikte düzenlediği,...

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ümraniye Belediyesi ile Türkiye İzcilik Federasyonun, Hekimbaşı Kent Ormanı’nda birlikte düzenlediği, 10-15 yaş arasındaki çocukların katılabileceği izcilik kampı kayıtları başladı.

Ümraniye Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, her yıl gerçekleştiren Yaz İzci Kampı, ailelerin çocuklarını güvenle gönderdikleri, eğlenceli, öğretici ve kişisel gelişimlerine katkı sağlayan eğitim programları sunuyor. Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından verilen eğitimlerle çocuk ve gençlerin sosyalleşmeleri, ekip halinde çalışma becerilerini geliştirmeleri, öğrenme şevki, keşfetme duygusu, doğayı ve çevreyi sevmeleri, doğaya uyum sağlayarak şartlara uygun yaratıcı fikirler ortaya koyabilmeleri, analitik düşünme becerisine sahip olmaları gibi pek çok konuda bilinçlenmeleri ve gelişmeleri sağlanıyor.

17 Temmuz’da başlayacak olan Yaz İzci Kampı 21 Ağustos’a kadar birer haftalık dönemler halinde devam edecek.

Kampta izciler doğadaki zorlu yaşam koşullarında yaşamayla ilgili edindikleri deneyimi Hekimbaşı Kent Ormanı'nda uygulama imkanı da bulacak. Öte yandan izciler kamp kapsamında temel ve ileri seviye izcilik, kişisel gelişim, hafıza teknikleri, telsiz ve haberleşme, ilk yardım, trafik, çevre ve orman, itfaiye-yangın, resim, müzik, tiyatro, yüzme, bisiklet, binicilik, pentatlon, badminton, tırmanma duvarı, hayvan bakımı, ebru, paintball, atıcılık, oryantring gibi birçok konuda da eğitim alıp çeşitli aktivitelere katılacak.

Yaz İzcilik Kampına katılmak için Ümraniye Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ümraniye Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğüne başvurabilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :