İyilikder Cerablus şubesi açıldı

İyilikder Cerablus şubesi açıldı

GAZİANTEP (AA) - Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı ile terör örgütlerinden...

GAZİANTEP (AA) - Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı ile terör örgütlerinden temizlenen Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus ilçesinde, İyilikder Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin şubesi açıldı.

İyilikder'den yapılan açıklamaya göre, şubenin açılışına Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemir, AKADDER Yönetim Kurulu Başkanı Rabia Aldemir, İyilikder Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Kaçmazer, Minberşam Derneği Başkanı Cemal Mustafa ve İyilikder gönüllülerinin yanı sıra Suriyeli gönüllüler de katıldı.

Turgay Aldemir, açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye'deki sivil toplum tecrübesini Suriye'ye aktarmak amacıyla İyilikder Cerablus Şubesi'ni açtıklarını söyledi.

Şubede, Cerabluslu olan ve daha önce birlikte çalıştıkları Suriyelilerin görev yapacağını aktaran Aldemir, şunları kaydetti:

"Gerek sivil toplum, gerek insani yardım, gerekse eğitim ve kültür çalışmalarını yürütmek için bir merkez oluşturduk. Burada Cerabluslular bulunacak. Biz de buraya maddi ve manevi her desteği vereceğiz. Burada bir yardım merkezimiz var. Sağlık, gıda, giyim, hijyen ürünlerini merkezimiz aracılığıyla birebir görüşülerek tespit edilen kişilere, ailelere elden teslim edeceğiz. İnsanlar kuyruğa girmeyecek yardım almak için. İhtiyaç sahipleri incitilmeden, yerinde yardımlar yapılacak. Burada Suriyeli kardeşlerimizle birlikte birçok hayırlı hizmetler gerçekleştireceğiz. Rabbim hayırlara vesile kılsın."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :