İYİ Parti'de üst düzey istifa! Sosyal medyadan duyurdu

İYİ Parti'de üst düzey istifa! Sosyal medyadan duyurdu

İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Bahadır Erdem, partisinden istifa ettiğini duyurdu.

İYİ Parti'den Bahadır Erdem istifa etti

İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Bahadır Erdem, partisinden istifa ettiğini açıkladı. Erdem, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İYİ Parti'ye katıldığım günden bu yana hedefi 21 yıldır devam eden bu iktidarı değiştirmek olan, ülkemizde yeniden demokrasi ve hukuk devletinin sağlanmasını amaçlayan bir siyasetçi, bir hoca ve bir hukukçu olarak mevcut kazanımların riske atılmasını kabul etmem mümkün değildir" dedi.

Erdem, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"İYİ Parti'nin kuruluşundan bu yana, partimizin kurucu kadrolarından biri olarak, ülkemizin içinde bulunduğu bu zor süreçte, demokrasi ve hukuk devleti mücadelesinin en önemli aktörlerinden biri olmak için var gücümle çalıştım. Ancak, son dönemde yaşanan gelişmeler, partimizin kuruluş felsefesine ve ilkelerine aykırı bir çizgiye doğru kaydığını göstermektedir.

Bu nedenle, İYİ Parti'ye katıldığım günden bu yana hedefi 21 yıldır devam eden bu iktidarı değiştirmek olan, ülkemizde yeniden demokrasi ve hukuk devletinin sağlanmasını amaçlayan bir siyasetçi, bir hoca ve bir hukukçu olarak mevcut kazanımların riske atılmasını kabul etmem mümkün değildir.

İfade etmek isterim ki bütün olanlara rağmen dürüstlüğün, şeffaflığın, vatan ve millet sevgisinin hala siyasette geçer akçe olduğuna ve olması gerektiğine inancımı sürdürmekteyim. Tüm bu anlattıklarım doğrultusunda İYİ Parti'mizden bugün itibarıyla istifa ediyor ve ayrılıyorum."

Erdem'in istifası, İYİ Parti'de son dönemde yaşanan iç tartışmaların bir yansıması olarak yorumlanıyor. Erdem'in istifası, partinin seçimlere doğru giderken yaşadığı bir kriz olarak da değerlendiriliyor.

Erdem, İYİ Parti'de Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanlığı görevini yürütüyordu. Erdem, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Milletlerarası Özel Hukuk Ana Bilim Dalında profesör olarak görev yapıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.