İYİ Parti Tokat İl Başkan Yardımcısı Uğur Songül Sarıtaşlı Ömer Halisdemir twiti nedeniyle gözaltına alındı

İYİ Parti Tokat İl Başkan Yardımcısı Uğur Songül Sarıtaşlı Ömer Halisdemir twiti nedeniyle gözaltına alındı

İYİ Parti Tokat İl Başkan Yardımcısı Uğur Songül Sarıtaşlı FETÖ'cü darbeci Semih Terzi'ye sahip çıktı ve Darbeci Terzi'yi vurarak kritik bir göreve imza attıktan sonra şehit düşen 15 Temmuz Kahramanı Astsubay Ömer Halisdemir'e "Asıl Darbeci" dedi.

15 Temmuz'un 5. yılında FETÖ'cü firari gazetecilerin oluşturduğu bir grup youtube üzerinden bir sözde belgesel ile yaptığı algı operasyonunda da hem 15 Temmuz direnişini hem de şehitlerimizi aynı dille darbecilikle suçlamış ve FETÖ'yü aklamaya çalışmışlardı.

İYİ Parti Tokat İl Başkan Yardımcısı Uğur Songül Sarıtaşlı da FETÖ'cü darbeci Semih Terzi'ye sahip çıkıp, 'Semih Terzi'nin tersine asıl darbecinin Ömer Halisdemir olduğunu da biliyorsunuz di mi' diyerek sosyal medya hesabından skandala imza attı.

Attığı tweetin ardından aldığı yoğun tepki üzerine önce paylaşımını silen Sarıtaşlı hemen ardından hesabını kapattı.

İYİ partili yöneticinin yaptığı paylaşım sonrasında tepkiler çığ gibi büyüdü. AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Avukat Ali Özkaya sosyal medyadan yaptığı açıklamayla Halisdemir'e yönelik skandal ifadelere tepki gösterdi.

Özkaya paylaşımında: "Bu beyan açıkça suç ve suçluyu övmektir. TCK'nun 215.maddesine göre FETÖ'nün darbe suçunu ve terör örgütü yöneticiliği/üyeliği, darbe için insan öldürmek suçlarını övmektir. Umarım Cumhuriyet'in savcıları bu kişiye pervasızlığının hesabını sorar…" ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada ise tepkilerin çığ gibi büyümesi üzerine, İYİ Parti Tokat İl Başkanı Ömer Sağol; 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan astsubay Ömer Halisdemir'e "darbeci" diyen İYİ Parti Tokat İl Yönetim Kurulu üyesi Uğur Songül Sarıtaşlı'nın kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildiğini açıkladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.