İYİ Parti Konya'da kendi adayıyla seçime giriyor! Büyükşehir Adayı Belli Oldu

İYİ Parti Konya'da kendi adayıyla seçime giriyor! Büyükşehir Adayı Belli Oldu

İYİ Parti, 31 Mart 2024 yerel seçimlerine tek başına girecek ve Konya Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıkladı. İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Süleyman Akın, partisinin tercihi oldu.

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere yönelik hazırlıklar devam ederken, İYİ Parti, Konya Büyükşehir Belediye Başkan adayını belirledi.

Parti, seçimlere ittifak yapmadan tek başına katılma kararı almıştı. İYİ Parti'nin Konya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak, Konya İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Süleyman Akın'ın seçildiği öğrenildi.

Akın'ın adaylığıyla ilgili resmi açıklamanın, önümüzdeki günlerde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yapılması bekleniyor.

Bu gelişmelerin yanı sıra, Süleyman Akın'ın İMO Başkanlığı görevinden istifa ettiği de duyuruldu. Akın, istifa açıklamasında, "Şehrimin, Ülkemin ve Meslektaşlarımın her daim hizmetkârı olmaya devam edeceğim" ifadeleriyle görevini devrettiğini belirtti.

Ayrıca, Akın'a sadece İYİ Parti'nin değil, çok sayıda muhalefet partisinin de başkan adaylığı için teklif götürdüğü öğrenilirken, bu gelişmelerin netleşmesi ve resmi duyurunun Meral Akşener tarafından yapılması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.