İYİ Parti İçinde Kazan Kaynıyor: Antalya Eski Milletvekili İstifa Etti, Ankara İl Başkanı Belli Oldu

İYİ Parti İçinde Kazan Kaynıyor: Antalya Eski Milletvekili İstifa Etti, Ankara İl Başkanı Belli Oldu

Yerel seçimlere tek başına girmeye karar veren İYİ Parti, istifalar ve değişikliklerle gündemde. Antalya'dan eski Milletvekili Hasan Subaşı ile Ankara İl Başkanlığı değişikliği parti içinde tartışmalara yol açtı.

İYİ Parti'de neler oluyor?

  1. İYİ Parti İçindeki İstifalar: Antalya'dan Hasan Subaşı ve Elazığ Yönetimi Görevinden Ayrıldı
  2. İstanbul ve Ankara İl Başkanlıklarındaki Değişim: Yıldırım Danışman, Yener Yıldırım Ankara İl Başkanı Oldu
  3. Hasan Subaşı'nın İstifasının Gerekçesi: Parti İçi İttifak Tartışmaları

İYİ Parti İçinde Kazan Kaynıyor: Antalya Eski Milletvekili İstifa Etti, Ankara İl Başkanı Belli Oldu

İYİ Parti, yerel seçimlere tek başına katılma kararı almasının yankıları sürerken, parti içinde önemli değişiklikler yaşanıyor. İstanbul İl Başkanı Coşkun Yıldırım ve Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu'nun görevden alınmasının ardından Antalya eski Milletvekili Hasan Subaşı ve Elazığ yönetimi de istifa etti. İstanbul İl Başkanlığı'ndan alınan Coşkun Yıldırım ise Genel Başkan Meral Akşener'in danışmanı oldu.

İstanbul ve Ankara İl Başkanlıklarındaki Değişim: Yıldırım Danışman, Yener Yıldırım Ankara İl Başkanı Oldu

İYİ Parti'nin İstanbul İl Başkanı Coşkun Yıldırım ve Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu, genel merkez kararıyla görevden alınmıştı. Ancak bu olayların ardından Yıldırım, sadece 14 gün sonra Genel Başkan Meral Akşener'in danışmanı olarak atandı. İYİ Parti Teşkilatlandırma Başkanı Buğra Kavuncu, İstanbul İl Başkanı Yıldırım'ın istifasının parti içi ittifakla seçime girmesi kararıyla bir ilgisi olmadığını açıkladı.

Ankara İl Başkanlığı için ise Faruk Köylüoğlu'nun istifasının ardından Yener Yıldırım atandı. Yıldırım'a bu karar dün bildirildi ve yeni yönetimini oluşturması istendi. Yener Yıldırım daha önce DYP'den milletvekilliği yapmış, MHP'den milletvekili adayı olmuş, ve 27. Dönemde İYİ Parti'nin Ordu Milletvekili adayı olarak gösterilmişti.

Hasan Subaşı'nın İstifasının Gerekçesi: Parti İçi İttifak Tartışmaları

İYİ Parti içindeki değişikliklerin ardında ise partinin yerel seçimlere tek başına girmeye karar vermesiyle ilgili ittifak ve işbirliği tartışmaları bulunuyor. Antalya eski Milletvekili Hasan Subaşı, istifasının gerekçesini şu sözlerle açıkladı: "Yaşadığımız süreç İYİ Parti'nin merkez siyaset iddiasını ve muhalif duruşunu güçlendirmiyor, aksine kuşku yaratacak eylem ve söylemleri zayıflatıyordu. Masadan kalktığındaki oy kaybı da bunun göstergesiydi. Bugün de o savrulmanın benzerinin yaşandığı kanaatindeyim. İşbirliği, ittifak, koalisyon gibi uzlaşmayı gerektiren girişimleri partiler zararlı faaliyet gibi göremez. Halkın çıkarlarını seçmenin eğilimini gözeten partiler gerektiğinde uzlaşma yollarını aramalıdır."

Sonuç olarak, İYİ Parti'de yaşanan bu istifalar ve değişiklikler, parti içindeki siyasi stratejilere ve yerel seçimlere yaklaşan tarihe dair çeşitli görüşleri yansıtmaktadır. Bu gelişmelerin parti dinamikleri ve siyasi çizgi üzerinde nasıl bir etki yaratacağı ise ilerleyen dönemde daha fazla tartışılacak gibi görünmektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.