İYİ Parti HDP işbirliğini Sırrı Süreyya Önder ilan etti

İYİ Parti HDP işbirliğini Sırrı Süreyya Önder ilan etti

Eski HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, İYİ Parti’nin kendilerinden yardım ve fikir sorduğunu belirterek kendilerine akıl verecek son siyasi grubun İYİ Parti olacağını söyledi.

İnternet canlı yayınında son durum değerlendirmesi yapan HDP eski milletvekili Sırrı Süreyya Önder, açtı ağzını yumdu gözünü.

Röportaj esnasında kendine hakim olamayan Önder, "İYİ Parti kiminle çalışacağını, nasıl çalışacağını bize soruyordu" cümlesini sarfetti.

NELER OLMUŞTU?

24 Nisan tarihinde verdiği bir röportajda İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin HDP'yi PKK'nın uzantısı olarak gördüğünü ifade etmişti.

Haber Global TV’de “Jülide Ateş ile 40” programına konuk olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gündeme ve kendi hayatına ilişkin soruları yanıtlamıştı.

“İYİ Parti HDP'yi nereye konumlandırıyor?” sorusunu da yanıtlayan Akşener, “PKK, terör örgütünün yanına konumlandırıyor. Hep bunu söyledik. Millet İttifakı'nın bileşenlerine baktığınız zaman, 24 Haziran'da Demokrat Parti var, Saadet Partisi var, İYİ Parti ve CHP var. Yerel yönetimlerle ilgili sadece İYİ Parti ve CHP var. Seçmen oy vermiştir ona söyleyecek bir sözümüz yok. Yani seçmenler hiçbir zaman hiçbir siyasi partini tapulu malı değildir. Sayın İmamoğlu'nun üzerinden hadiseye baktığımız zaman o 800 bin farkın aşağı yukarı ölçümlere göre 3 milyon insan üzerindeki seçmenin AKP'li olduğu görülüyor. Çünkü 31 Mart 325 bin AKP seçmeni sandığa gitmedi. 398 bin civarında da CHP seçmeni sandığa gitmedi. Dolayısıyla AKP-MHP-İYİ Parti-Saadet Partisi seçmeni ittifak olmamasına rağmen bütün farklı siyasi görüşlere geçmişte oy veren seçmen İstanbul'da 800 bin farkla Sayın İmamoğlu'nu seçti” açıklamasında bulunmuştu.

 

Etiketler :