IUS'tan şehit çocuklarına burs imkanı

IUS'tan şehit çocuklarına burs imkanı

Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Kurucu Vakıf Başkanı Topaloğlu: - "Kurmuş olduğumuz IUS'ta eğitimine devam eden ve bu yıl tercih yapacak şehit çocuklarını yüzde 100 burslu okutma kararı aldık. Herhangi bir şart koşmadan okulumuzu bitirinceye kadar bu

SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, Türk girişimciler tarafından 2004 yılında kurulan Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (IUS) Kurucu Vakıf Başkanı Hasan Topaloğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini "adi ve alçakça" bir saldırı şeklinde değerlendirerek, "Kurmuş olduğumuz IUS'ta eğitimine devam eden ve bu yıl tercih yapacak şehit çocuklarını yüzde yüz burslu okutma kararı aldık." açıklamasında bulundu.

Darbe girişimini Türk milletinin iradesi ve özgürlüğüne karşı bir hareket olarak değerlendiren Topaloğlu, "Darbe girişimini şiddetle kınıyoruz. Türkiye'nin güçlü olmasıyla övünen, cesaret bulan ve geleceğe güvenle bakan ülkelere de darbe girişiminin yapıldığını düşünüyorum." dedi.

Topaloğlu, bunu yapanların İslami bir kimlik altında organize olmalarından dolayı yapılanları bir kez daha şiddetle kınadığını ifade ederek, yapanların İslami bir kimlik değil aksine küresel güçlerin taşeronluğu rolü oynadığını söyledi.

- Şehit çocuklarına yüzde 100 burs imkanı

Türk milletinin "adi ve alçakça" yapılan saldırıyı başarıyla püskürttüğüne işaret eden Topaloğlu, "Kurmuş olduğumuz IUS'ta eğitimine devam eden ve bu yıl tercih yapacak şehit çocuklarını yüzde 100 burslu okutma kararı aldık. Herhangi bir şart koşmadan okulumuzu bitirinceye kadar burslu okumalarının önünü açacağız." ifadelerini kullandı.

Topaloğlu, şehit çocuklarını okutmakla Türk milleti ve devletine hizmet etmek istediklerini söyleyerek, ülkenin ayakta kalmasında şehitlerin verdiği mücadelenin son derece önemli olduğunun altını çizdi.

Şehit çocuklarının hiçbir kısıtlama olmadan diledikleri bölüm ve fakültelere tercih yapabileceklerini aktaran Topaloğlu, gerekli bilgilendirmelerin başta medya olmak üzere şehit ailelerinin bilgilerinin alınmasıyla da yapılacağını bildirdi.

Topaloğlu, Türkiye'de 15 Temmuz'un ardından "demokrasi mücadelesinin" devam ettiğini belirterek, "Allah göstermesin olumsuz bir durumda veya yaralı vatandaşlarımızın kaybı durumunda da ilgili bursluluk projemiz devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Darbe girişimine teşebbüs edenlerin "maalesef" eğitim görmüş insanlar olduğunu kaydeden Topaloğlu, irfan ve ahlaktan yoksun olan kişilerin toplum için bir canavar haline dönüştüklerine işaret etti.

Topaloğlu, bütün çocuklara eğitimin yanı sıra irfan ve ahlak değerlerini kazandırmayı hedefledilerini ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :