IUS, Bosna Hersek'in "en iyi özel üniversitesi" seçildi

IUS, Bosna Hersek'in "en iyi özel üniversitesi" seçildi

SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da Türk girişimciler tarafından 2004 yılında kurulan Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (IUS), bir...

SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da Türk girişimciler tarafından 2004 yılında kurulan Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (IUS), bir kez daha ülkedeki "en iyi özel üniversite" seçildi.

Webometrics sıralamasına göre, Bosna Hersek'teki "en iyi özel üniversite" ünvanını koruyan IUS, ülkedeki tüm üniversiteler arasında ise ikinci sıraya yükseldi.

IUS'tan yapılan yazılı açıklamada, 31 Ocak 2017 tarihli değerlendirmenin sonuçlarından duyulan memnuniyet dile getirilirken, IUS'un sunduğu kaliteli eğitim, zengin etkinlikler ve yüksek standartlara bağlılığı ışığında özel üniversiteler arasında birinciliği bu yıl da koruduğu kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, yapılan bu son değerlendirmenin, IUS'un eğitim kalitesine ve en modern eğitim yöntemlerinin uygulanmasına verdiği önemin göstergesi olduğu ifade edildi.

Değerlendirmenin, Bosna Hersek'teki 77 üniversite arasında yapıldığı bildirildi.

Türkiye ve Bosna Hersek'in yanı sıra 50'den fazla ülkeden öğrencilerin eğitim aldığı IUS, 5 fakültede 21 lisans ve 35 lisansüstü programda eğitim imkanı sunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :