İÜ İstanbul Tıp Fakültesi mezuniyet töreni

İÜ İstanbul Tıp Fakültesi mezuniyet töreni

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (2)- "Türkiye'nin hedeflerine ulaşmak için gençlerimizin dinamizmine ihtiyaç vardır. Bunun için birilerinin elinizden tutup sizi bir yerlere taşımasını beklemeyin. Kendiniz çalışın, uğraşın, mücadele edin. Sonuçta önünüzdeki kapılar

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin hedeflerine ulaşması için gençlerin dinamizmine ihtiyacı bulunduğunu belirterek, gençlere "Bunun için birilerinin elinizden tutup sizi bir yerlere taşımasını beklemeyin. Kendiniz çalışın, uğraşın, mücadele edin. Sonuçta önünüzdeki kapıların birer birer açıldığını, hedeflerinize kısa sürede ulaştığınızı göreceksiniz." diye seslendi.

Erdoğan, İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesinin 184. dönem mezuniyet törenindeki konuşmasında, Türkiye'de devlet, üniversite ve özel dışında başka bir hastane olmadığını söyledi.

Sağlıkta çok büyük altyapı atılımı başlatıldığını, 2002'de bin 156 olan hastane ve diğer yataklı tedavi kurumlarının sayısının 4 bin 636'ya çıkarıldığını ifade eden Erdoğan, birinci basamak sağlık kuruluşlarının da 9 binden 17 bine yükseltildiğini anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, altyapıyla birlikte sağlık personelinin sayısının da artırıldığını dile getirerek, 378 bin olan sayının 875 bine ulaştığını, 112 acil servislerinden ambulanslara ve cihazlara kadar sağlık hizmetlerinin tamamında kalitenin ve sayının yükseltildiğini kaydetti.

Güneydoğuda, doğuda kar kış olduğu zamanlarda eskiden ulaşılması mümkün olmayan dağlara paletli ambulanslarla çıkıldığını anlatan Erdoğan, bunların yanında alınan 14 helikopter ambulansın da uzak bölgelerde kullanıldığını, 4 jet ambulansla da hem ülke içinde hem de ülke dışında hastaların getirip götürüldüğünü aktardı.

Bu adımların "Her şey insan için her şey Türkiye için" diyerek atıldığını vurgulayan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şimdi ise çok daha önemli bir sevdam vardı. O da şehir hastaneleri meselesiydi. Bu reformu da gerçekleştirdik. Şu ana kadar 4 şehir hastanemizi hizmete aldık. Bunlar Mersin, Balıkesir, Yozgat ve Isparta. 20'sinin inşası, 8'inin de proje ve ihale çalışmaları sürüyor. Toplamda 42 bin 500 yatak kapasiteli bu şehir hastaneleri inşallah ülkemizde sağlık alanında yeni bir dönemin sembolü olacaktır. Sadece Türkiye'ye hizmet vermeyecek, aynı zamanda tüm çevre ülkelere de hizmet verir hale geleceğiz. Onun için sizlere çok ihtiyacımız var. Doktor sayımız ne kadar artarsa buralardaki hizmetimiz de o kadar başarılı olacaktır. Potansiyelimizin büyüklüğü, tıp eğitim ve öğretimine çok daha fazla önem vermemizi gerektiriyor. Bu bakımdan bugün mezun olan gençlerimizin hizmetlerine kamuda ve özel sektörde hiç fark etmez gerçekten çok ihtiyacımız var. Kendilerine şimdiden iş ve uzmanlık hayatlarında başarılar diliyorum."

- "Terörle mücadelede gençlerin kahramanlıklarına şahit oluyoruz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mart Tıp Bayramı'nın hikayesinin herkesçe bilindiğini, bunun hem fakültenin açılışının hem de 1919'da düşman işgaline karşı yapılan başkaldırının tarihi olduğunu söyledi.

Birinci Dünya Savaşı'ndaki cephelerde okulun sadece mezunları ve hocaları değil, öğrencilerinin de çok büyük hizmetler verdiğini vurgulayan Erdoğan, savaş bittiğinde cepheye giden 765 öğrencisinden 346'sını şehit veren fakültenin aynı zamanda gazi bir eğitim kurumu olduğunu kaydetti.

Erdoğan, Türkiye'nin, bugün de milletinin birliği, ülkesinin istiklali ve halkının istikbali, vatanının bütünlüğü için gerektiğinde her türlü fedakarlığı yapabilecek gençlere ihtiyacı bulunduğunu belirterek, "15 Temmuz gecesi hamdolsun Çanakkale'de ve diğer diğer cephelerde canları pahasına görev yapan tıbbiyelilerimizin izinden giden milyonlarca gencimizin bulunduğunu gördüm. Terörle mücadelede sınırlarımız içinde ve dışında aslanlar gibi mücadele eden gençlerimizin kahramanlıklarına her gün şahit oluyoruz. Eğitimde, bilimde, sporda, sanatta, iş hayatında ülkemizi dünya çapında temsil eden, milletimizi sevince boğan, başarılara imza atan gençlerimizin haberlerini adeta içimiz içimize sığmayarak alıyoruz." diye konuştu.

Geleceğin emanet edildiği gençlere güvenmenin, aynı zamanda onların önünü açmayı, onlara destek olmayı da gerektirdiğini dile getiren Erdoğan, bu anlayışla 16 Nisan'daki Anayasa değişikliğiyle seçilme yaşının 18'e düşürüldüğünü, bundan sonra 18 yaşını bitiren her gencin muhtarlıktan belediye başkanlığına, il genel meclis üyeliğinden milletvekilliğine kadar seçimle gelinen her göreve aday olabileceğini anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun gence ve insana güvenme olduğunu ifade ederek, seçme hakkına sahip olanlara seçilme hakkının da verilmesi gerektiğini söyledi.

- "Gençlerin önündeki engel kaldırıldı"

"Zor olan seçmektir. Seçilmek aslında bu noktada öyle diyorlardı, 'Taksim Meydanı'na bir dört ayaklı koysam seçilir.' O zaman bunu halledelim. Şimdi bu halloldu." diyen Erdoğan, seçme ve seçilme yaşının 18 olmasının Avrupa'nın birçok ülkesinde olduğunu, Türkiye'de uygulanmaya başladığını kaydetti.

Erdoğan, daha önce 30'dan 25, şimdi de 18'e indirerek gençlerin demokratik haklarını kullanabilmelerinin önündeki son engelin de kaldırıldığını belirterek, bu değişikliğin kağıt üzerinde olmadığını, hayata geçeceğinin örneğini de Genel Başkanlığına seçildiği AK Parti'nin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'na alınan gençlerle bizzat gösterdiklerine inandığını dile getirdi.

Aynı tavrı diğer siyasi partilerden, seçimle göreve gelen tüm kurum ve kuruluşlardan da beklediğini vurgulayan Erdoğan, gençlere şöyle seslendi:

"Mesleki kariyerinizi en ileri düzeylere ulaştırın ama asla siyaseti, kültürü, sanatı, sporu, kişisel gelişiminize katkı sağlayacak her türlü faaliyeti ihmal etmeyin. Sizlerin enerjisi ve azmi bu işlerin hepsinin de üstesinden gelmeye yeter. Doktorlarımızın bu konuda diğer meslek gruplarına göre daha aktif, daha inisiyatif sahibi olduğunu biliyorum. Dünyada başarılarıyla öne çıkmış gençlere baktığımızda hepsinin de mesleki kariyerlerinin yanında bu tarz vasıflarıyla da temayüz ettiklerini görüyoruz. Türkiye'nin, hedeflerine ulaşmak için gençlerimizin dinamizmine ihtiyaç vardır. Bunun için birilerinin elinizden tutup sizi bir yerlere taşımasını beklemeyin. Kendiniz çalışın, uğraşın, mücadele edin. Sonuçta önünüzdeki kapıların birer birer açıldığını, hedeflerinize kısa sürede ulaştığınızı göreceksiniz. Ülke ve millet olarak böylesine muazzam bir potansiyeli görmezden gelme veya heba etme hakkına sahip değiliz. Pes etmeyi, ümitsizliğe kapılmayı, zorluklar karşısında yılmayı gençlerimize asla yakıştıramıyoruz. Biz gençlerimize güveniyoruz, inanıyoruz. Gençlerimizin de kendilerine, ülkelerine ve milletine güvenmesini istiyoruz. Mezuniyet gününüz hayatınızın yeni ve çok uzun bir dönemine attığınız ilk adımdır. Her gününüzün böyle mutlu, neşeli, umut dolu geçmesini diliyorum."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gençlerin bugünlere gelmesinde emeği olan aileler, öğretmenler ile çeşitli kurum ve kuruluşları tebrik ettiğini söyledi.

(Bitti)

İÜ İstanbul Tıp Fakültesi mezuniyet töreni

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :