İtibar'ın 16. sayısı raflarda

İtibar'ın 16. sayısı raflarda

Aylık edebiyat ve fikriyat dergisi İtibar'ın 16. sayısı olan Ocak sayısı raflardaki yerini aldı. Derginin bu sayısında zengin bir içeriğin yanı sıra Hüsrev Hatemi ve Cemal Şakar bölümleri de mevcut.

İtibar'ın 16. sayısının "Gittikçe Geliyoruz" başlıklı sunuş yazısında öncelikle derginin kadrosu ve duruşu vurgulanıyor. Bu sayıda, aralarında Rasim Özdenören, Hüsrev Hatemi, Atasoy Müftüoğlu, Hasan Aycın, Arif Ay, Cemal Şakar, Fatma Barbarosoğlu, Hüseyin Atlansoy, Cevdet Karal, İbrahim Tenekeci ve Ahmet Murat'ın da bulunduğu, farklı kuşaklardan 46 imzanın ürünlerinin yer aldığı belirtildikten sonra derginin toparlayıcılık ve merkez olma vasfına işaret ediliyor.

Derginin Ocak sayısının kapağında Hüsrev Hatemi ve Cemal Şakar'la Ali Görkem Userin'in yaptığı söyleşiler duyuruluyor. "Ortak Payda İnsan Kalbidir" başlıklı Hüsrev Hatemi söyleşisi, zengin hayat hikâyesinden şiir görüşüne kadar uzanan renkli bir sohbetin kayıtlarını tutuyor. Cemal Şakar söyleşisi ise ilk öykü kitabından başlayıp günümüze kadar Şakar öykücülüğünü, yazarın edebiyata bakışını ve sorumlu tavrını yalın bir şekilde ortaya koyuyor. Söyleşilere ilaveten derginin bu sayısında Hatemi ve Şakar'la ilgili yazılar da var. Arif Ay ve Orhan Özekinci Hatemi ve eserleriyle ilgili; Hasan Aycın, Ömer Lekesiz ve Mihriban İnan Karatepe ise Cemal Şakar'ın duruşu ve öykücülüğü hakkındaki yazılarıyla bu sayıdalar.

Derginin bu sayısında biri tercüme yirmi şiir yer alıyor. Hüseyin Atlansoy, Mustafa Aydoğan, Muzaffer Serkan Aydın, Ahmet Murat, İbrahim Tenekeci, Emel Özkan, Nurettin Durman, Mehmet Narlı, Berat Demirci, Güven Adıgüzel, Suavi Kemal Yazgıç, Ahmet Edip Başaran, Said Yavuz, Dilek Kartal, Orkun Elmacıgil, Tuba Kaplan, Büşra Dilek, İsmail Kılıçarslan, Cevdet Karal ve Dylan Thomas (Işık Yanar çevirisiyle) derginin Ocak sayısında şiiri yayınlanan şairler. Altı öykünün yer aldığı İtibar'ın bu sayısına öyküleriyle katılan isimler ise şunlar: Rasim Özdenören, Fatma Barbarosoğlu, Akif Hasan Kaya, Müzeyyen Çelik, Meral Afacan Bayrak ve Elif Sena Öztürk.

İtibar'ın Ocak sayısı, fikriyat ve inceleme yazıları açısından da zengin bir sayı. 29 Kasım'da vefat eden araştırmacı yazar Cemil Çiftçi'ye dair iki yazıyla Nuri Pakdil'in geçtiğimiz aylarda yeni baskıları yapılan Bağlanma ve Edebiyat Kulesi eserleri hakkındaki birer inceleme yazısının da yer aldığı düzyazı sayfalarında ürünleri yer alan isimler şunlar: Berat Demirci, Ali Görkem Userin, Ömer Hakan Özalp, Mustafa Ruhi Şirin, Hüseyin Atlansoy, Atasoy Müftüoğlu, Lütfi Bergen, Ercan Yıldırım, Mustafa Akar, Ahmet Edip Başaran, Afşin Selim, Serdar Arslan ve Tarık Tufan. Derginin bu bölümünde ayrıca Yusuf Tosun'la son kitabı Aşk Postası etrafında Osman Toprak tarafından yapılan bir söyleşi de bulunuyor.