İtalya’ya Akdeniz'den gelen sığınmacı sayısı arttı

İtalya’ya Akdeniz'den gelen sığınmacı sayısı arttı

İçişleri Bakanlığı, Akdeniz üzerinden gelen sığınmacı sayısının bu yılın 11 ayında 2015'in aynı dönemine göre yüzde 15,8 arttığını açıkladı

ROMA (AA) – İtalya İçişleri Bakanlığı, Akdeniz üzerinden ülkeye gelen sığınmacı sayısının bu yılın 11 ayında geçen yılın aynı dönemine göre arttığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, yılbaşından 14 Kasım’a kadar olan 11 aylık süreçte İtalya’ya deniz üzerinden gelen göçmen sayısı, 2015’in aynı dönemine göre yüzde 15,8’lik artış kaydetti.

Açıklamada ayrıca yılbaşından 14 Kasım’a kadar gelen sığınmacı sayısının 166 bin 343 olduğu, geçen yıl aynı dönem ise bu sayının 143 bin 581 olarak kaydedildiği belirtildi. Bu yılki sayının, 2014’ün aynı dönemki verilerini de geride bıraktığı ve 2014 boyunca toplamda kaydedilen 170 bin 100 olan göçmen sayısına şimdiden çok yaklaştığı ifade edildi.

Öte yandan bakanlığın açıkladığı verilere ek olarak Akdeniz'de yeni kurtarma ve trajedi haberleri de gelmeye devam ediyor.

Göçmen geçişlerinin yoğun olarak görüldüğü Libya ile İtalya arasındaki Sicilya Kanalı’nın Libya’ya yakın sularında arama-kurtarma faaliyetlerinde bulunan gemi, denizden 114 kişiyi kurtardı.

İtalyan-Alman ortaklığındaki sivil toplum örgütü “SOS Mediterranee”den yapılan açıklamada, Libya’nın 30 mil açığında batmak üzere olan bota dün öğleden sonra yapılan kurtarma operasyonu sırasında, 5 kişinin cesedine ulaşıldığı, toplam 6 sığınmacının öldüğü bilgisi verildi.

Sığınmacıların çoğunun Afrika’nın batısındaki ülkelerden kaçanlar olduğu bildirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler