İtalyan otomobil tasarım heyetinden Rektör Şahin'e ziyaret

İtalyan otomobil tasarım heyetinden Rektör Şahin'e ziyaret

KONYA (AA) - Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin'in davetlisi olarak Konya'ya gelen İtalyan otomobil tasarımcısı heyeti, üniversitede...

KONYA (AA) - Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin'in davetlisi olarak Konya'ya gelen İtalyan otomobil tasarımcısı heyeti, üniversitede ve sanayide incelemelerde bulundu.

Şahin, makamında İtalya'da alanında uzman ve otomobil tasarımı konusunda araştırmaları bulunan Pierro Luigi Carcerano, Yalçın Yüzbaşıoğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Tasarımcı Carcerano, yaptığı konuşmada, 50 yıllık İtalyan otomotiv tecrübesini Türkiye'ye taşımak istediklerini söyledi.

Projelendirmenin İtalya'daki tasarımcılar tarafından gerçekleştirileceğini belirten Carcerano, şunları kaydetti:

"Üretimin yüzde 90'ını Türkiye'de yapmayı hedefliyoruz. Otomobilimiz, Türkiye ve tüm dünyada kabul görecek kalite standartlarında olacak. Henüz proje aşamasındayız. Otomobilimizi benzinli ve elektrikli olacak şekilde üretmeyi planlıyoruz. C segmentinde bir araç olacak. İtalya'daki ofiste 60 tasarım mühendisi bulunuyor. Bin kişi de bu projeye hizmet edecek. Rektörümüzün öncülüğünde, çalışmamızın üretim safhasında tüm parçaları Konya'da üretecek hale getireceğiz. Türkiye'nin tamamıyla ilk yerli aracını, dünya teknolojisindeki araçların tasarım mühendisliği standartlarında tasarlayacağız. İlerde motor ve şanzıman da dahil hepsini Konya'da imal edip, Avrupa standartlarında bir araç yapmayı planlıyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :