İtalyan müzik grubu EXPO'da konser verdi

İtalyan müzik grubu EXPO'da konser verdi

Briganti di Terra d'Otranto, EXPO 2016 Antalya sergi alanında "Anneler Günü" için sahne aldı

ANTALYA (AA) - İtalya'nın müzik grubu Briganti di Terra d'Otranto'nun, Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yaptığı EXPO 2016 Antalya sergi alanındaki konseri büyük ilgi gördü.

Aksu ilçesinde bin 121 dönüm üzerine kurulan ve Türkiye'nin 81 ilinin yanı sıra 53 ülkenin katılım sağladığı EXPO'da sosyal etkinliklerin yanı sıra kültürel etkinlikler de düzenleniyor.

EXPO 2016 Antalya'da bahçe kurarak, açılışını yapan İtalya, yöresel lezzetlerinin yanı sıra kültürünü anlatan etkinlikler gerçekleştiriyor.

Bu kapsamda, İtalyan müzik gruplarından Briganti di Terra d'Otranto, çiçek ve bitkilerin yer aldığı İtalyan Bahçesi'nde 8 Mayıs Anneler Günü kapsamında konser verdi.

İtalyan Dışişleri Bakanlığı, Ekonomik Kalkınma Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı'nın katkılarıyla İtalyan Dış Ticaret ve Tanıtım Ajansı tarafından inşa ettirilen İtalyan bahçesindeki konsere vatandaşlar ilgi gösterdi.

İtalya'nın Ankara Büyükelçiliğini temsilen Kültür Ataşesi Emilio Sessa'nın da katıldığı konserde, İtalyan gurup, geleneksel müziğinin yanı sıra yöresel danslarıyla ziyaretçilere keyifli dakikalar yaşatmaya çalıştı.

İtalyan müzik grubu EXPO'da konser verdi

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :