İtalyan aşçılar Gazze'de

İtalyan aşçılar Gazze'de

İtalyan 3 aşçı Gazzelilere İtalyan yemek kültürünü tanıtan, pizza ve makarna hazırlama atölyesi açtı - İtalyan aşçı Domingo:- "Gazze Şeridi'ne, 10 yıldan bu yana abluka altında olan halkla dayanışma için geldik. Diğer bir geliş amacımız ise aşçılara mutfa

GAZZE (AA) - NUR EBU IYŞE - İtalyalı aşçılar, İsrail saldırıları ve ablukasının yaralarını sarmaya çalışan Gazze Şeridi'nde Filistinli şef ve ev hanımlarına İtalyan usulü pizza ve makarna yapmayı öğretti.

Gazze Şeridi'yle dayanışma ve buradaki insanları İsrail ablukasının dayattığı baskı ortamından çıkarmak için Gazze Şeridi'ne gelen 3 aşçı İtalyan usulü pizza ve makarna yapımı atölyesi açtı.

AA muhabirine konuşan İtalyan aşçı Maurizio Domingo (45), İtalya'nın Sardinya adasında pizza üzerine bir lokantaya sahip olduğunu ancak Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nde İtalyan kültürü ve yemeklerinin sırrını tanıtacağı bu tura katılmak için lokantasını yaklaşık 1 aydır kapattığını belirtti.

Domingo, 13 yaşından beri pizza yaptığını ve yüksek öğrenimini otelcilik alanında tamamladığını anlatarak, "Gazze Şeridi'ne, 10 yıldan bu yana abluka altında olan halkla dayanışma için geldik. Diğer bir geliş amacımız ise aşçılara mutfağa saygı göstermeyi, sade malzemeleri kullanmaya özen göstererek pizza ve makarna yapım aşamalarını öğretmek." dedi.

Ziyaret ettiği bir lokantada Filistin'in geleneksel yemeği olan, bol sumaklı tavuk, soğan ve saç ekmeği kullanılarak pişirilen "musahhan" isimli yemeği öğrendiğini söyleyen Domingo, Gazze'de yöresel yemek pişirme kültürünü öğrenmek istediğini ifade etti.

Domingo, buradaki atölye çalışmalarıyla insanları ablukanın etkisinden uzaklaştırmak için İtalya ve Gazze arasında manevi köprü inşa etmeyi arzuladıklarını belirtti.

Şef Maurizio Domingo'nun yardımcısı aşçı Maria Beratsu (45), Gazze'yi ilk ziyaretinin 2014'teki İsrail saldırılarının ardından gerçekleştirildiğini ve burada Müslüman olduğunu dile getirdi.

- Gazze'de kadınlar İtalyan yemeklerini beğendi

Beratsu, "Sadece İtalyan usulü pizza ve makarna öğretmek için buraya gelmedik. Aynı zamanda medyanın gösterdiğinden farklı bir Gazze imajını göstermek için buradayız. Buradakiler İbrani basının iddia ettiği gibi terörist değil insancıllar. İnsanlar mutluluk içinde. Savaş günlerinde hüzün yaşıyorlar." diye konuştu.

Gazze'deki kadınlara İtalyan yemekleri öğrettiği için mutlu olduğunu kaydeden Beratsu, Gazze'deki kadınların öğretilen yemekleri beğendiklerini ve ramazan ayında ana yemek olarak iftar sofralarına getireceklerini ifade ettiklerini anlattı.

Filistinli genç aşçı Ramiz Naci (23) ise İtalyan aşçılardan ders alma şansı bulduğu için çok mutlu olduğunu söyleyerek, "Pizza, makarna ve meşhur sosları öğrenmek için İtalya'ya gitmeyi hayal ederdik. İtalyalı aşçılar mesafeyi kısalttı ve hayallerimiz gerçek oldu." diyerek yaşadığı mutluluğu paylaştı.

Hamas'ın 2006'da Filistin'de genel seçimi kazanmasının ardından İsrail, Gazze Şeridi'ne abluka uygulamaya başlamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :