İtalyalı fotoğrafçı ve dağcı Oliver Kaspar otostopla Konya'ya kadar geldi

İtalyalı fotoğrafçı ve dağcı Oliver Kaspar otostopla Konya'ya kadar geldi

İtalyalı maceraperest Oliver Kaspar, 6 ay önce dünya turuna çıkarak otostopla Türkiye'ye ulaştı. Türkiye'nin tarihi ve doğal güzelliklerini keşfeden Kaspar, Türk misafirperverliğinden ve leziz yemeklerinden etkilendi.

İtalyalı fotoğrafçı ve dağcı Oliver Kaspar, 6 ay önce dünya turuna çıkarak otostopla farklı ülkeleri gezmeye karar verdi. Slovenya, Hırvatistan, Sırbistan, Makedonya, Yunanistan gibi ülkeleri gezdikten sonra Türkiye'ye ayak bastı.

Türkiye'de birçok şehri otostopla gezen Kaspar'ın son durağı ise Konya'nın Karapınar ilçesi oldu. Burada, ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerini keşfeden Kaspar, Sultan Selim Külliyesi, Acıgöl ve Meke Gölü'nü görme fırsatı buldu.

oto.jpg

Çocukken dünyayı gezmeyi hayal ettiğini belirten Kaspar, otostopla seyahatin zorluklarına rağmen yolculuğundan keyif aldığını ifade etti. Otostopla seyahatinin farklı kültürleri tanıma ve dünyadaki iyilikleri gözlemleme fırsatı sunduğunu dile getiren Kaspar, Türk insanının yardımseverliğinden ve misafirperverliğinden övgüyle bahsetti. Türkiye'de geçirdiği süre boyunca birçok insanın kendisini evlerine davet ettiğini ve ekmeğini paylaştığını belirten Kaspar, Türk yemeklerinin de lezzetine hayran kaldığını vurguladı.

Karapınar ilçesindeki mola sonrasında Oliver Kaspar, otostopla Kapadokya'ya doğru yol aldı. Türkiye'nin doğal ve tarihi güzelliklerinden etkilenen Kaspar'ın serüveni, onun için unutulmaz bir deneyim olarak kalacak gibi görünüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.