İtalya’daki deprem

İtalya’daki deprem

Enkazdan iki çocuk daha sağ çıkarıldı

ROMA (AA) - İtalya’nın batısındaki Ischia Adası'nda dün akşam meydana gelen depremin ardından devam eden arama kurtarma çalışmalarında iki çocuk daha kurtarıldı.

Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsünün (INGV) paylaştığı bilgilere göre, Napoli'nin batısındaki turistik Ischia Adası açıklarında dün yerel saatle 20.57’de (TSİ 21.57) yerin 5 kilometre derinliğinde 4 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi.

Depremin adada en çok yıkıma yol açtığı Casamicciola semtinde beş kişilik bir ailenin yaşadığı evin enkazında dün geceden bu yana devam eden arama kurtarma çalışmalarında mutlu sona ulaşıldı.

Enkazdan önce anne ve babayı kurtaran ekip, gece boyunca aralıksız yürütülen çalışmalar sonucunda sabaha karşı 7 aylık bebeği, öğlene doğru da 7 yaşındaki kardeşini sağ çıkardı.

Enkazdan son olarak iki çocuğun 11 yaşındaki ağabeyi Ciro kurtarıldı. Ciro’nun depremden 16 saat sonra sağ çıkarılması, arama kurtarma ekibinde büyük sevinç yarattı.

Çalışmalara katılan bir itfaiyeci, gazetecilere, Ciro’nun deprem sırasında kardeşiyle yatağın altına girerek hayatta kaldığını söyledi.

Bu arada İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, depremde hayatını kaybeden iki kişinin yakınlarına başsağlığı mesajı gönderdi.

Başbakan Paolo Gentiloni, sosyal medyadan paylaştığı mesajında, tüm ülkenin bu acı karşısında birlik olduğunu belirterek arama kurtarma çalışmalarını yürüten ekiplere desteğini ifade etti.

İtalyan basınına göre, sık sık tatil için Ischia'ya gelen Almanya Başbakanı Angela Merkel de ada halkına duyduğu yakınlığını dile getirdi.

Deprem sonucu 2 bin 600 kişi evsiz kaldı. 4 büyüklüğündeki bir depremde evlerin bu kadar kolay yıkılması ülkede tartışma konusu oldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :