İtalya’da petrol sızıntısı

İtalya’da petrol sızıntısı

Cenova’da boru hattından sızan ham petrol çevre kirliliğine neden oldu- Sızıntının denize ulaşmasından korkuluyor

ROMA (AA) – İtalya’nın Cenova kentinde bir enerji şirketine ait boru hattında meydana gelen sızıntıda çevreye ham petrol yayıldı.

İtalyan basınına yansıyan haberlere göre, pazar akşamı yaşanan olayda Iplom firmasına ait Bussala’daki üretim tesisleriyle liman arasındaki boru hattında oluşan çatlaklar nedeniyle tonlarca ham petrol toprağa sızdı.

Şirketten yapılan açıklamada pazar gecesinden bu yana yaklaşık 500 metreküp ham petrolün çevreye sızmış olabileceği bildirilirken, boru hattından kentin ortasından da geçen Fegino ırmağına akan petrolün denize ulaştığı belirtildi.

Akarsuya sızan petrolün ayrıştırılması için Fegino nehrine emici tüpler konularak, suyun bu tüplerden geçirildiği, bunun yanı sıra da nehrin denizle buluştuğu noktaya kadar ulaşan petrolün daha fazla yayılmaması için önlemler alındığı ifade edildi.

Sızıntının ardından "kusurlu felaket" suçlamasıyla olayla ilgili soruşturma açıldı.

İtalya Çevre Bakanı Gian Luca Galletti, sızıntıyı anbean gözlemlediklerini ve ekiplerin akarsuyu temizlemek için büyük çaba sarf ettiğini söyledi.

Ligurya Bölgesel Yönetim Başkanı Giovanni Toti de hafta sonu hava koşullarının kötüleşeceği, rüzgar nedeniyle petrolün denize daha hızla karışabileceği uyarısında bulunarak, sivil savunma ekiplerinin müdahale etmesini istedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :