İtalya Silahlı Kuvvetler Günü resepsiyonu

İtalya Silahlı Kuvvetler Günü resepsiyonu

ANKARA (AA) - İtalya Silahlı Kuvvetler Günü dolayısıyla Ankara'da resepsiyon düzenlendi.İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Luigi Mattiolo ve Savunma Ateşesi...

ANKARA (AA) - İtalya Silahlı Kuvvetler Günü dolayısıyla Ankara'da resepsiyon düzenlendi.

İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Luigi Mattiolo ve Savunma Ateşesi Deniz Kurmay Albay Attilio Gattia ev sahipliğinde elçilikte düzenlenen resepsiyona, başkentteki misyon şefleri ve askeri ateşeler ile Türk Silahlı Kuvvetlerinden yetkililer katıldı.

Gattia, burada yaptığı konuşmada, toplumsal değerleri, fedakarlık ve cömertlikle birleştirmeyi bilen tüm askeri personelin çalışmalarını kutlamak için bir araya geldiklerini belirtti.

Savunma Ateşesi Deniz Kurmay Albay Gattia, "Onlar hem kendi ülkelerinde zorluklara maruz kalanlara destek vermekte hem de yurt dışındaki sayısız operasyonlarda yer alarak barışı tesis etmeye katkıda bulunmakta ve savaşın vurduğu ailelere huzur götürmeye çalışmaktadır." dedi.

İki ülke arasında ilişkilere değinen Gattia, "NATO müttefiği olmanın yanı sıra terörizmin her türüyle mücadelede beraberlik gösteren, kıyıları Akdeniz ile ıslanan bu iki ülkenin arasındaki mevcut yakınlığa bir kere daha tanıklık eden ve burada bulunan Türk misafirlerimize özel olarak teşekkür etmek istiyorum." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler