İsviçre'de yapılacak Kıbrıs Konferansı

İsviçre'de yapılacak Kıbrıs Konferansı

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Jagland:- "Tarafların bir çözüme ulaşması konusunda çağrıda bulunuyoruz. Çözüm için verebileceğimiz bir destek olursa desteğe hazırız"

STRAZBURG (AA) - Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, İsviçre'nin Crans-Montana kentinde başlayacak Kıbrıs müzakerelerinin başarıyla sonuçlanması gerektiğini belirterek, "Tarafların bir çözüme ulaşması konusunda çağrıda bulunuyoruz. Çözüm için verebileceğimiz bir destek olursa desteğe hazırız." dedi.

Strazburg'da başlayan Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Yaz Dönemi Genel Kurulu'nda milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Jagland, Kıbrıs müzakereleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Jagland, AKPM üyesi ve Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Mehmet Çağlar'ın "Yarın İsviçre'de Kıbrıs konulu önemli görüşmeler yapılacak. Türk ve Rum tarafının birlikte üyesi olduğu ve temsil edildiği tek uluslararası kuruluş olan Avrupa Konseyi ne gibi katkıda bulunabilir?" şeklindeki sorusuna, "Taraflara destek olabileceksek memnuniyetle bunu yaparım. Diğer taraftan da her zaman temkinli davranmaya çalışıyorum. Taraf olmadığımız bir süreç var. Bazen iyilik yapmaya çalışırken kötülük yapabiliyorsunuz." yanıtını verdi.

Tarafların çözüme ulaşması konusunda çağrıda bulunan Jagland, "Çözüm için verebileceğimiz bir destek olursa desteğe hazırız. Zaten müzakereler ehil ellerde ve yürüyor." ifadelerini kullandı.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 28 Haziran'da İsviçre'nin Crans-Montana kentinde başlayacak Kıbrıs Konferansı'na ilişkin, Kıbrıs'ın kaderinde yeni bir dönem başlatmasını hedeflediklerini belirtmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :