İsviçre Aylık 103 Bin TL'ye 85 Bin İşçi Arıyor!

İsviçre Aylık 103 Bin TL'ye 85 Bin İşçi Arıyor!

Dünya'nın en zengin ülkelerinden biri olan İsviçre, çeşitli sektörlerde çalışacak 85 bin işçi arıyor. Maaşlar 103 bin TL'den başlayıp 202 bin TL'ye kadar çıkıyor.

İsviçre'nin İşçi Alımı Sektörleri

Dünya'nın en zengin ülkelerinden biri olan İsviçre, işçi alımı yapacak. Başta sağlık sektörü olmak üzere turizm otelcilik, teknisyen, bilgisayar uzmanı ve mühendis gibi çeşitli kadrolar için alım yapılacağı ülke tarafından ilan edildi.

Doktor ve Hemşire Alımı

Özellikle doktor açığı konusunda sıkıntı çeken İsviçre, yaşlı bakım ve hastanelerde çalıştırmak üzere hemşire alımı da yapmak için ilan açtı.

İşçi Açığı ve Göçmen İşçiler

İsviçre'de yetkililer, Rusya ve Ukrayna savaşından kaçıp buraya sığınanların işçi açığını kapatamayacaklarını ifade ediyor. Şu anda İsviçre’nin 85 bin vasıflı işçi açığı bulunmakta ve bu rakam yıl sonunda 365 bin kişiye kadar yükselebilir.

alp-koyleri.webp

İş Başvurusu ve Davet Şartları

Yurt dışında çalışmak isteyenler İsviçre'ye gitmek için DynaJobs veya Adecco gibi iş bulma kurumlarına başvurarak uygun işi bulmalıdır. Davet almak için belirli bir seviyede dil bilgisi, İsviçre’de devlet yardımı ya da sosyal yardım almadan geçinebileceğinizi kanıtlamanız, ve ikamet edilebilecek bir ev bulmanız gerekiyor.

İsviçre'deki Maaşlar

İsviçre, dünyanın en zengin ülkeleri arasında bulunuyor. İsviçre'de saatlik asgari ücret 23 İsviçre Frangına, aylık ücret ise 4 bin İsviçre Frangı. Bu, saatlik olarak 596 TL'ye, aylık olarak ise 103 bin TL'ye denk geliyor. İsviçre, yüksek maaşlar sunarak işçilere cazip bir fırsat sunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.