İsveç'te bayram coşkusu

İsveç'te bayram coşkusu

İsveç'te yaşayan Müslümanlar, bayram namazını kılmak için Stockholm'deki Fittja Ulu Cami başta olmak üzere ülkedeki camileri doldurdu

STOCKHOLM (AA) - İsveç'te yaşayan Müslümanlar, bayram namazını kılmak için geldikleri camilerde yer bulmakta zorluk çekti.
Stockholm'deki Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Fittja Ulu Cami'yi dolduran binin üzerinde Müslüman, bayram namazı kıldı.
Namazdan önce vaaz veren Fittja Ulu Cami imamı Cihat Kullay, özellikle bayramlarda kırgın ve dargınların barışarak, kırgınlıklarını geride bırakmalarının önemine işaret etti. Kullay, insanların birbirlerine her konuda yardımcı olmaları gerektiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:
''Gün, gönüller yapma vaktidir. Gün, kardeşlerimizle buluşma, dertleriyle dertlenme vaktidir. Gün, kardeşlerimize el uzatma, ihtiyaçlarını giderme vaktidir. Gün, kardeşliğimizin gereğini yerine getirme vaktidir. Öyleyse geliniz gönüllerimizi, aynı Allah’a, aynı Kitaba, aynı Peygambere inanan, aynı kıbleye yönelen Müslüman kardeşlerimize sonuna kadar açalım. Ana vatanımıza ve yaşadığımız coğrafyaya sığınan milyonlarca mülteciyi kardeşimiz bilerek gönüllerimize sığınmış bu kardeşlerimizin Ensarı olalım, gönüllerini yapalım. Bombalarla, gözyaşlarıyla, kan damlalarıyla harabeye dönmüş kalplerini, umutlarını yitirmiş gönülleri yeniden inşa edelim. Evsize ev, çaresize çare, dertliye derman, mazluma sığınak, kimsesize kimse olalım.'' dedi.
Namazdan sonra bayramlaşan Müslümanlara, Fittja Ulu Cami yönetimi tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu. Gurbette buruk bir bayram yaşayan Türklerin çoğu, iş günü olması dolayısıyla namazdan sonra iş yerlerinin yolunu tuttu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :