İstinaf çocuk istismarcısının cezasını artırdı

İstinaf çocuk istismarcısının cezasını artırdı

Ankara İstinaf Mahkemesi 17. Ceza Dairesi, sosyal medyada tanıştığı çocuğa basit cinsel istismarda bulunmaktan yargılanan sanığı, ilk derece mahkemesinin verdiği cezayı kaldırarak, "çocuğa cinsel istismar" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarında

ANKARA (AA) - CEMİL MURAT BUDAK/FATİH ÇAKMAK - Ankara Bölge Adliye Mahkemesi (İstinaf) 17. Ceza Dairesi, sosyal medyada tanıştığı çocuğa basit cinsel istismarda bulunmaktan yargılanan sanığa, ilk derece mahkemesinin verdiği cezayı kaldırarak, "çocuğa basit cinsel istismar" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından 10 yıl 10 ay hapis cezası verdi. Daire, yerel mahkemenin sanığa "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan verdiği 2 yıl 6 ay hapis cezası hükmünü kesin olarak onadı.

Konya 4. Ağır Ceza Mahkemesinin "çocuğun basit cinsel istismarı" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından sanık Hüseyin Ö. (22) hakkında verdiği kararı, sanık avukatı müvekkilinin beraatine karar verilmesi, mağdur avukatı ise verilen cezanın artırılması talebiyle İstinaf Mahkemesine taşıdı.

Mahkeme salonunda hazır bulunan sanık Hüseyin Ö, savunmasında, olay tarihinde Konya'da yaşayan ailesinden ayrı bir evde kaldığını belirtti.

Emlakçının yanında çalıştığını ve internette Karaman'da yaşayan F.S.B. ile tanıştığını kaydeden Hüseyin O, şu ifadeleri kullandı:

"Uzun süre sosyal medya üzerinden yazışarak arkadaş olduk. Bana Konya'da akrabaları olduğunu ve onların yanına geleceğini söyledi. Telefonda bilet parası istedi, ben de bilet aldım ve Konya'ya geldi. Biraz dışarıda gezdikten sonra yemek için eve geldik, daha sonra film izledik ve ayrı odalarda uyuduk. Sabah olunca evine gitmesini söyledim. Ailesiyle arasının bozuk olduğunu anlattı ve benden bin lira para istedi. Ben de cebimdeki 20 lirayı kendisine vererek, otobüse bindirdim hatta gidene kadar da terminal de bekledim."

Hakimin "Kızın yaşını biliyor muydun?" sorusu üzerine sanık Hüseyin Ö, F.S.B'nin kendisinden uzun boylu olduğunu, yaşı hakkında hiç konuşmadıklarını ve fiziksel olarak yaşının büyük durduğunu anlattı. Sanık, "Herhangi bir şekilde aynı yatağa girmedik, vücuduna dokunmadım. Mağdur benimle ilişkiye girdiğini neden söylüyor bilmiyorum, ama otobüse binerken benden istediği parayı vermediğim için olabilir." diye konuştu.

Konya'dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katılarak söz alan müşteki avukatı ise doktor raporunda mağdurun 15 yaşından küçük olduğunun belirlendiğini bildirdi. Avukat, "Sanık müvekkilimi evinde alıkoymuştur, mağdurun ifadelerinde belirttiği gibi cinsel istismar suçu işlenmiştir, sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz." dedi.

- "Reşit olmayanın rızası, yok sayılır"

Cumhuriyet savcısı, mütalaasında, sanığın 21 Aralık 2014'te sosyal paylaşım sitesinden tanıştığı mağdur ile görüşmek için kendisine bilet temin ederek, Karaman'dan Konya'ya gelmesini sağladığını vurguladı.

Mütalaada, sanığın olay günü öğle saat 12.00 sıralarında mağduru yatak odasına götürüp, öptüğü ve üzerindeki giysileri çıkardığı sonra aynı eylemine akşam da devam ettiği belirtildi. Savcı, sanığın suç tarihinde 15 yaşından küçük ve rızası geçerli olmayan mağduru, evinde alıkoyduğunun anlaşıldığını ifade ederek, çocuğa basit cinsel istismar eyleminin zincirleme şekilde işlendiği gerekçesiyle cezalandırılmasını talep etti.

- Karar

Ankara İstinaf Mahkemesi 17. Ceza Dairesi, reşit olmayan çocuğa basit cinsel istismarda bulunmaktan yargılanan sanığa, Konya 4. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği 6 yıl hapis cezası hükmünü bozdu. Daire, sanığa "çocuğa basit cinsel istismar" suçunu zincirleme şeklinde işlediği gerekçesiyle 8 yıl 4 ay hapis cezası verdi. Ayrıca sanığa kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan da 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Kararda, "rızası olsa dahi yok sayılan" reşit olmayan kız çocuğunu hürriyetinden yoksun kılma suçundan sanığa yerel mahkemece verilen 2 yıl 6 ay hapis cezası hükmünün istinaf başvurusu esastan reddedildiği ve kararın kesinleştiği kaydedildi. Cezanın diğer kısmının ise temyize açık olduğu belirtildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :