İstiklal Marşı'nın kabulünün 96. yılı

İstiklal Marşı'nın kabulünün 96. yılı

Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı ve Anadolu Mektebince, 13 Mart Pazartesi günü Türk Tarih Kurumunda etkinlik düzenlenecek

ANKARA (AA) - Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı ve Anadolu Mektebince, İstiklal Marşı'nın kabulünün 96. yılı dolayısıyla 13 Mart Pazartesi günü Türk Tarih Kurumunda etkinlik düzenlenecek.

Etkinliğe ilişkin açıklama yapan Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü, İstiklal Marşı'nın kabulünün 96. yılı dolayısıyla Ankara'da, gençlerin dilinden İstiklal Marşı ve yazarı Mehmet Akif Ersoy'un anlatılacağını belirtti.

Güçlü, etkinlikler kapsamında, Türk Tarih Kurumunun Sıhhiye'deki kampüsünde, "İstiklal Marşı'nın Kabulünün 96. Yılında İstiklal Şairini İstikbale Taşımak" başlıklı panel düzenleneceğini bildirdi.

Geçen yıl boyunca devam eden okumalarda, 20 şehirden, 500 kadar öğrencinin Mehmet Akif'e ait 3 ve hakkında yazılan 30 kadar eseri okuduğunu aktaran Güçlü, panelde İstiklal Marşı ve Mehmet Akif ile ilgili birikimlerin katılımcılara aktarılacağını kaydetti.

Anma haftasında 11 ilde Ersoy'u anma programı gerçekleştirdiklerini belirten Güçlü, Akif okumalarına katılan gençlerin şairi tanımaktan ve İstiklal Marşı'nı anlamaktan dolayı duydukları mutluluğa şahit olduklarını vurguladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :