İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Kocaeli'de milli şair Mehmet Akif Ersoy'un hayatından kesitleri konu alan "Ben Mehmet Akif" isimli tiyatro oyunu sahnelendi

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'de İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla tiyatro oyunu sahnelendi.

İzmit Belediyesi tarafından Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde, Yasin Alp'in yazdığı Tahsin Macit ve Murat Kaya'nın oynadığı "Ben Mehmet Akif" adlı tiyatro oyunu, izleyicilerden büyük beğeni topladı.

Mehmet Akif Ersoy'un hayatı, mücadeleleri ve idealleri anlatılan oyunda, şairin yaşam felsefesi, ileri görüşlülüğü ve ülkesine olan bağlılığı ele alındı.

İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç, burada yaptığı konuşmada, bu hafta Ersoy'u anlamak ve Çanakkale ruhunu gençlere aktarmak için programlar düzenlediklerini söyledi.

İdeal Müslüman gencinin nasıl olması gerektiğini de anlattığı Safahat'ten kesitler sunulduğunu ifade eden Oruç, "Sanatçılar çok yürekten onu canlandırdı. Görüyorum hep genç arkadaşlar aramızda. Bir millet tarihini bildiği sürece ayakta kalabilir. Bu anlamda gecemizin hayırlı geçtiğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :