İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan:- "Büyük fedakarlıklarla kazanılan istiklal mücadelemiz, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un muhteşem mısralarıyla ebedileşmiştir"

ANKARA (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, büyük fedakarlıklarla kazanılan istiklal mücadelesinin, milli şair Mehmet Akif Ersoy'un muhteşem mısralarıyla ebedileştiğini belirtti.

Bakan Arslan, "İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" mesajında, İstiklal Marşı'nın milli marş olarak kabulünün 96'ncı yıl dönümünü en kalbi duygularla kutladığını bildirdi.

Arslan, mesajında şunları kaydetti:

"Büyük fedakarlıklarla kazanılan istiklal mücadelemiz, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un muhteşem mısralarıyla ebedileşmiştir. Milletimizin yaşadığı en buhranlı dönemde, 'Korkma' diye başlayan İstiklal Marşımız, kahraman ordumuza ve aziz milletimize umut aşılamış, milli mücadele ruhunun canlanmasına vesile olmuştur.

Milli mücadele günlerinin heyecanını destansı bir şekilde yansıtan İstiklal Marşımız, dün olduğu gibi bugün de kalplerimizi, ruhlarımızı birleştirmekte, yolumuzu aydınlatmaktadır. Bu anlamlı gün dolayısıyla bizlere bu eşsiz marşı armağan eden Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :